Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Uncharted 4 PC bude příští konverzí z PlayStation

Uvedla to sama Sony.

Na nečekaný objev narazili čtenáři dalších prezentací ze Sony Investor Day.

Japonská korporace tam oznámila, že jako svůj příští port z PlayStation plánuje Uncharted 4 (recenze), slavné akční adventury od Naughty Dog z éry PS4 (rok 2016).

Zatím není známo, kdy se tak stane, ale vyskytuje se to tam vedle Days Gone, čili slajdy jsou trochu staršího data, konkrétně z března.

Tyto PC konverze považuje Sony za velkou příležitost pro svůj růst: Horizon Zero Dawn pro počítače prý od vydání loni v létě zažilo 250% návrat investice.

Mezi další výhody těchto převodů je zmíněno vytvoření nových fanoušků těchto sérií (zde se přímo nabízí výpomoc chystanému filmu Uncharted). A také zacílení nových regionů světa, podle vlajek zejména Číny, Ruska a Indie.

Watch on YouTube

S tím souvisí ještě nedávný, už neoficiální nález čerpající z databáze Steamu: Days Gone PC, které bylo navzdory špiclování vnímáno jako úspěch u kritiků, bohužel dosáhlo jen polovičních čísel co předtím Horizon Zero Dawn PC.

Zatímco akční adventura motorkáře se zombíky měla ve špičce 27 tisíc hráčů, tak dobrodružství Aloy s ještěry mělo svého času na platformě Valve 56 tisíc hráčů naráz.

Read this next