Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Uniklo Far Cry 6. S ochočeným krokodýlem, jízdou na koni a interiéry starodávných aut

Parádních šest minut z hraní o den dříve!

Plán s pátečním večerem neklapl. Chybou UbiSoftu je, že materiály poskytl polskému influencerovi Rojsonovi s 1,6 milionem odběratelů a ten je z nějakého důvodu o den dříve neuhlídal, navíc se dostaly ven rovnou ve vysoké kvalitě k downloadu. Najdete je zde, zde, zde, zde či zde.

Debutových šest minut sestřihu toho o Far Cry 6 vypovídá opravdu hodně. Je pořád ulítlé přesně v tom stylu, proč tuhle sérii milujeme, aneb žádná snaha o realističnost, nýbrž hlavně o zábavu. Hrajete za guerrillového válečníka jménem Dani Rojas, který může být mužem nebo ženou.

Watch on YouTube

Na herním světě, fiktivní zemi Yara je tady vážně znát inspirace skutečnou Kubou: často to je jen holá, nevzhledná placka s pouhými pár palmami široko daleko, tedy úplně jiné tropy než minule v Pacifiku (i kvůli hurikánům a devastaci přírody JZD). Nebo takové interiéry budov s typickým nábytkem v Karibiku, plynovod hyzdící krajinu, skalnaté kopečky jako ve Vinales na Kubě pro kochání se ze sedla koně, traktory obdělávající pole, rafinérie apod. Nicméně nechybí tu ani živoucí džungle, ostrůvky u pobřeží, velké město s mrakodrapy (z nich je fajn výhled na západ slunce a visí vlajky s pro-režimními hesly) nebo tanky v ulicích (lze z nich vyndat řidiče ven a podříznout ho).

Co rozhodně pobavilo: zbraň metající hudební CD disky (se skladbou Macarena) nebo ochočený krokodýl, kterého drbete a krmíte ho masem, aby vám pomáhal při invazi z kalných řek. Že toho olizujícího jezevčíka-invalidu použijete jako léčku na nepřátele, to se dalo dopředu tušit. Už méně se počítalo s jetpackem na zádech, takže si můžete připadat jako Iron Man či v Just Cause a spálíte vše v dosahu.

Watch on YouTube

Nezvyklé je, že cutscény sledujete v third-person pohledu kamery. Jinak zbraně si jako správný improvizující partyzán upravíte k obrazu svému v dílně a to samé se pravděpodobně bude týkat starodávných vozidel. Na nich je báječné, že mají velice detailní interiér, takže se dá hrát i zpoza volantu a rozhlížet se za jízdy okolo (jindy doslova vykopnete majitele sedícího vevnitř).

Střelba je tradiční jako v minulých dílech, jen se kameny na zemi více lesknou, je tam více harampádí, lze pokácet palmu a jejím pádem pohnout ostatními objekty. Ulice ve městě, kde házíte nože (lze tak sundat i jezdce na koni), zase zaplavily louže a takových detailů je tady spousta. Mezi další náplň patří vyhození benzínky do vzduchu, zničení protileteckého systému, odstřelování atd. Oproti Far Cry 5 si nelze nevšimnout občasného poklesu plynulosti.

Datum vydání v uniklém videu nezaznělo, mělo by to být letos na podzim pro PC, PS5, PS4, Xbox Series a Xbox One. Tady je pětadvacet vytípaných screenshotů:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 6

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments