Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Předvedení Dying Light 2 s českými titulky

+ sběratelka, obrázky, záznam vysílání, jak se liší co-op, lokalizace hry.

Tak moc se polský Techland snažil a očividně se pokoušel napodobit způsob prezentace CD Projektu s Cyberpunk 2077 (důraz na jednotlivé tvůrce a udělání z toho velké show), až ho potkala smůla, že byl ten samý večer zastíněn většími trháky Horizon: Forbidden West a Far Cry 6. Oproti nim působí Dying Light 2 tak nějak standardně - ničím neohromilo, ale ani nezklamalo, prostě jen pokračování toho samého, co vzniká už ukrutně dlouho.

O podtitulu Stay Human a datu vydání 7. prosince 2021 pro PC, současné i staré konzole se už vědělo z uniklých reklam, takže hlavní novinkou bylo sedm minut z hraní či cutscén této survival akce. Plusem budiž, že je přímo výrobce opatřil českými titulky, což je nadějné ohledně lokalizace samotné hry, kterou uvádí i Steam. UPDATE - překlad v pátek potvrdil i domácí distributor Comgad.

Watch on YouTube

V Dying Light 2 se z vás stane Aiden Caldwell, outsider, který se snaží rozplést složitou záhadu ze své minulosti. Stopa ho zavede do Města, nejspíš poslední bašty lidstva. Zpočátku máte v tomto brutálním místě těžkosti, ale pak potkáte Noční běžce, kteří se zombíky pomohou, například Hakona. Ačkoli si nikdy nemůžete být jisti, že jim můžete věřit, spojenec se v nouzi vždy hodí.

Hra se odehrává v moderní době temna, patnáct let po apokalypse, kdy lidé zoufale bojují o zdroje, pravidla se porušují a slabost se trestá. O vliv nad Městem bojují tři frakce: jedna se dokáže adaptovat čemukoli a vytváří si bezpečné zóny. Dále tu jsou Strážci míru, kteří chtějí zavést svou verzi práva a kosí odpůrce. A pak ještě bývalí vězni, kteří slouží krutému plukovníkovi. Záleží jen na vás, s kým se spolčíte při snaze o dosažení svých cílů. Můžete jim škodit nebo pomáhat, ale každá má propracované postavy, které se sem moc nehodí (působí jak z nějaké telenovely). Někteří ve městě nenabízejí žádnou pomoc a jen zabíjejí.

Soumraku se ale bojí všichni stejně: mění se totiž pravidla a stejně jako v prvním dílu vylezou z úkrytu příšery, které se drápou na každého, kdo není v bezpečí UV paprsků. Ti, kteří se jim postaví, mohou ukořistit jackpot. Šiknou se schopnosti jako běh po stěnách zdí, skákání po můstcích a další parkúrové vychytávky pro zrádný terén.

Watch on YouTube

Kompletní půlhodinovou prezentaci najdete okolo, spolu s novými pěti screenshoty. Sběratelská edice stojí 260 dolarů a přináší artbook, steelbook, mapu tajných lokací, UV stickery, baterku a sošku protagonisty.

Watch on YouTube

Hra podporuje co-op pro dva až čtyři lidi, ale bude fungovat jinak než v minulém dílu. Jeden z hráčů musí být host a pak pozve ostatní hráče. Fígl je v tom, že když se příběh může vyvinout různě, dali tvůrci možnost jeho ovlivnění pouze hostovi. Ostatní se jen mohou dívat a třeba zažít jiné konsekvence, než měli oni sami v singleplayeru. Při připojení se do hry kamaráda budete mít stále svou výbavu ze singlu, ale pokud si host vybral jinou cestu hrou, nemusíte mít přístup ke všem zbraním.

Read this next