Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dozvuky Dying Light 2 po čtvrtku

Mikrotransakce, cross-play, velikost, oficiální popisek...

V návaznosti na čtvrteční prezentaci vyplavalo na povrch několik dalších novinek o Dying Light 2.

Podle produktové stránky na obchodě Microsoftu bude hra podprovat raytracing a "xboxový cross-play co-op", což lze chápat jako možnost hrát mezi PC a Xbox verzemi, ale asi nikoli proti majitelům PlayStation verzí (Sony tomuto nápadu stále není moc otevřená, viz soudní dokumenty ze sporu mezi Epicem a Apple).

Podle ratingové organizace ESRB zase budou uvnitř nějaké mikrotransakce. Ale ani to zatím není potvrzeno od Techlandu.

Velikost Dying Light 2 by měla činit 60 GB, což je na současné poměry docela málo a hlavně uklidňuje, že to nebude nějaký macek, který by ukousl pětinu kapacity konzole.

Watch on YouTube

Jak jsme už informovali, oficiálně jistá je také čeština na všech platformách, sdělil na Facebooku domácí distributor Playman. Závěrem ještě citujeme jeho aktuální popisek vlastností, které budou ve finální podobě (mohly se oproti situaci před pár lety kvůli dlouhému vývoji mírně změnit):

"Virus vyhrál a civilizace upadla zpátky do období temna. Město, jedna z posledních velkých lidských osad, je na pokraji kolapsu. Přežijte pomocí své mrštnosti a bojových schopností a znovu utvořte svět. Na vašich rozhodnutích záleží.

Před více než 20 lety jsme v Harranu bojovali proti viru - a prohráli jsme. Teď prohráváme znova. Město, jedna z posledních velkých lidských osad, je rozervané konfliktem. Civilizace se vrátila zpátky do období temna. A přesto máme pořád ještě naději.

Jsi poutník, který má moc změnit osud Města. Jenže tvoje mimořádné schopnosti nejsou zadarmo. Pronásledují tě vzpomínky, které nedokážeš rozluštit, a tak se vydáváš zjistit pravdu... a ocitáš se v bojové zóně. Zdokonal své schopnosti, protože jestli máš porážet nepřátele a udělat si spojence, budeš potřebovat pěsti i důvtip. Odhal temná tajemství těch, kteří v rukou třímají moc, vyber si stranu a rozhodni o svém osudu. Ale ať už tě tvé činy zavedou kamkoliv, na jednu věc nesmíš zapomenout - zůstaň člověkem.

ROZSÁHLÝ OTEVŘENÝ SVĚT - Zúčastni se života ve městě v nové době temna. Objev různé cesty a skryté průchody, zatímco budeš zkoumat hned několik úrovní města a jeho lokace.

KREATIVNÍ A BRUTÁLNÍ SOUBOJE - Využij parkurových schopností a získej výhodu i v těch nejbrutálnějších střetech. Tvými nejlepšími přáteli budou chytré uvažování, pasti a kreativní zbraně.

STŘÍDÁNÍ DNE A NOCI - Počkej na noc a vydej se do temných úkrytů infikovaných. Sluneční světlo je drží v šachu, ale jakmile zmizí, příšery vyrazí na lov ze svých doupat, takže je můžeš prozkoumat.

ROZHODNUTÍ A NÁSLEDKY - Utvoř budoucnost Města díky svým činům a sleduj, jak se mění. Rozhodni o rovnováze sil díky volbám v sílícím konfliktu a vytvoř si vlastní zážitek.

KOOPERATIVNÍ HRA PRO 2-4 HRÁČE - Hraj v kooperaci až čtyř hráčů. Hostuj vlastní hry nebo se přidej k ostatním a podívej se, jak jejich rozhodnutí dopadla jinak než ta tvoje."

Watch on YouTube

Read this next