Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nvidia představuje novou herní vlajkovou loď GeForce RTX 3080 Ti

+ DOOM Eternal s raytracingem ve videu.

Nvidia nám zaslala tiskovou zprávu k příležitosti letošního veletrhu COMPUTEX.

Nová GeForce RTX 3080 Ti vychází 3. června. Nabídne až dvojnásobek výkonu proti GTX 1080 Ti a představuje novou vlajkovou loď pro hry. Doporučené maloobchodní ceny budou začínat na 32 000 Kč/1 199 EUR.

GeForce RTX 3070 Ti vychází 10. června. Je až 1,5x rychlejší než RTX 2070 SUPER z předchozí generace. Doporučené maloobchodní ceny budou začínat na 15 800 Kč/619 EUR.

Podpora NVIDIA RTX (ray tracingu a/nebo DLSS) se rozrůstá na 60 her a 70 aplikací pro design a tvorbu obsahu. Mezi nové přírůstky do rodiny RTX her patří populární tituly jako DOOM Eternal (ray tracing a NVIDIA DLSS - nové video níže) nebo Red Dead Redemption 2 a Rainbow Six Siege (NVIDIA DLSS).

Watch on YouTube

Zatímco GPU předchozí generace zvládaly náročné tituly předchozí éry, současné hry jako Cyberpunk 2077 a Watch Dogs: Legion nastavují úroveň realismu mnohem výše. A s tím rostou nároky na výkon moderních grafických karet. RTX 3080 Ti staví na výkonné architektuře NVIDIA Ampere a nabídne všechny oblíbené funkce jako ray tracing, AI poháněnou akceleraci NVIDIA DLSS nebo NVIDIA Reflex pro redukci latence. Streameři zase ocení NVIDIA Broadcast a tvůrci obsahu větší grafickou paměť pro náročné kreativní aplikace.

"S tím, jak populární je RTX, ocení hráči a tvůrci výkon i funkce, které GeForce RTX 3080 Ti dokáže nabídnout," řiká Jeff Fisher, seniorní viceprezident divize GeForce ve společnosti NVIDIA. "Jako nová vlajková loď rodiny RTX představuje GeForce RTX 3080 Ti skvělý upgrade nadšeným majitelům GPU kterékoliv generace."

Napříč tituly využívajícími DirectX nebo Vulkan pro rasterizaci i ray tracing nabídne GeForce RTX 3080 Ti značnou porci výkonu. Zároveň přináší nižší latenci systému pro lepší odezvu na ovládání a tedy získání kompetitivní výhody v titulech oblíbených mezi miliony hráčů pro celém světě. Pro majitele GTX 1080 Ti představuje RTX 3080 Ti dvojnásobný nárůst výkonu v tradiční rasterizaci a obrovský rozdíl při zapnutí ray tracingu i dalších přelomových herních technologií.

GeForce RTX 3070 Ti bude pozoruhodným přírůstkem do své cenové kategorie. Přinese až 1,5násobek výkonu oproti GeForce RTX 2070 SUPER a dvojnásobek proti GeForce GTX 1070 Ti vydané v roce 2017.

Více než 45 milionů kreativců po celém světě klade stále větší nároky na hardware. A proto přináší GeForce RTX 3080 Ti více výkonu i jim.

Chlubit se může výhodami platformy NVIDIA Studio a 12 GB paměti GDDR6X. RTX dnes akceleruje nejrozšířenější aplikaci pro úpravu fotografií (Adobe Photoshop), editaci videa (Adobe Premiere Pro), online vysílání (OBS) i nejoblíbenější softwarová řešení pro 3D grafiku. Celkem je nyní v portfoliu přes 70 aplikací pro tvorbu obsahu s podporou RTX pro akcelerujíci ray tracigu, DLSS nebo AI funkcí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments