Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Valorant slaví první rok a má hodně hráčů

+ rozšíří se i na mobilní telefony.

Přední světový vývojář her Riot Games slaví jeden rok od vydání populární FPS Valorant, která se stala světovým fenoménem. V současnosti si hru užívá průměrně 14 milionů hráčů po celém světě a svoji výraznou stopu v ní zanechali i čeští hráči. Riot Games díky úspěchu plánuje další rozšíření této hry a připravuje její mobilní verzi.

Po rekordním debutu v uzavřené beta verzi a úspěšném spuštění se VALORANT rychle zařadil mezi nejvýznamnější FPS hry světa. Riot Games proto chystá další rozšíření. S novým titulem VALORANT Mobile chce oslovit i hráče na mobilních telefonech.

„Jedním z našich hlavních cílů v prvním roce bylo získat důvěru a respekt globální FPS komunity a dokázat jí, že Valorant bude vždy podporovat základy skutečně hodnotné soutěžní taktické střílečky," říká Anna Donlon, výkonná producentka hry Valorant ze společnosti Riot Games: „Jsme rádi, že naše rostoucí hráčská komunita vnímá a oceňuje, jak přistupujeme ke hře. Neskrýváme nadšení z toho, že brzy budeme moci nabídnout soutěžení ve Valorant ještě více hráčům."

Na počest prvních narozenin hry VALORANT uspořádá Riot měsíční oslavu pro hráče a fanoušky a obdaruje členy komunity odměnami a iniciativami ve hře. Po celý měsíc červen obdrží komunita VALORANT pamětní digitální lup, včetně karty s vyměnitelným hráčem a event pass událost zdarma.

Vysoká kvalita hry je pro vývojáře z Riot Games velmi důležitá, a proto společnost také investovala do obrovského technického back-endu, který podporuje její plynulost. Všichni hráči jsou připojení ke 128 tickovým serverů, zabudovaný netcode pak zajišťuje absolutní přesnost zásahů. Architektura serverů je postavena tak, aby zajišťovala ochranu před podváděním a detekci cheaterů.

Read this next