Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Elden Ring se konečně oficiálně předvedl, venku 21. ledna 2022

Vrchol večera od From Software + 18 obrázků, homepage.

Když správce kanálu From Software během začátku Summer Game Festu přidal do playlistu Elden Ring na YouTube nějaké nové, zatím skryté video, bylo to všem zasvěceným okamžitě jasné. A opravdu, moderátor Geoff Keighley si tuto perlu schoval až na úplný závěr jako vrchol vysílání, čemuž se nelze vůbec divit.

Tvůrci série Dark Souls a vydavatel Bandai Namco se totiž konečně rozhoupali k oficiálnímu představení nového akčního RPG dle George R.R. Martina s těmi nejvyššími možnými ambicemi.

Trailer se sestřihem z hraní člověka skutečně uhrane, ačkoli některé pasáže, třeba s tím drakem, jsme už viděli v březnovém úniku. Tentokrát je vše samozřejmě ještě hezčí a v plné 4K kvalitě:

Watch on YouTube

Ba co víc, tvůrci souběžně oznámili datum vydání: sice potvrdili odklad na příští rok, ale zase na o tolik - zahrajete si totiž hned 21. ledna 2022. A to jak na starých konzolích, tak nových konzolích, vedle PC (s podporou Smart Delivery a upgradu zdarma z PS4 na PS5).

Čerstvě spuštěná evropská homepage pak shrnuje základní informace: jak to je nový fantasy svět od tvůrce Dark Souls (Hidetaka Miyazaki), že budete pátrat po tajemství moci prstenu či kterak potkáte poradce (NPC) se svým příběhovým pozadím, vlastními motivy a ochotou vám pomoci nebo naopak snahou uškodit. Jak se budete toulat po rozlehlých krajinách i kompletních dungeonech, které jsou hladce propojeny do otevřeného světa. Že se budete pohybovat po svých i na koni, nebo že nechybí online s dalšími hráči. Zkrátka abyste se naplno nechali pohltit bažinami, zámky, planinami či horami, které budou v rozsahu, jaký prý ještě nebyl v žádné jiné hře od tohoto japonského studia.

Žánr definující hratelnost podtrhne možnost zvolit si vlastní herní styl, když budete experimentovat se širokým výběrem zbraní, magických schopností a věcí nalezených po světě. Vytvoříte si svou postavu a vrhnete se do bitvy buď jeden na jednoho za pomoci stealthu nebo si přivoláte spojence. Prý budete mít vždy spoustu voleb, jak přistoupíte k průzkumu i boji. Za doprovodu přirozených změn (dynamického) počasí i střídání denní doby, přičemž hra má mít otevřený konec, porazíte-li kreativně navržené protivníky a bossy.

První oficiální obrázky:

Read this next