If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hra Avatar po mnoha letech ožívá ve Frontiers of Pandora

+ nové info, podtitul, cílení a termín.

Když šéf UbiSoftu Yves Guillemot na závěr vysílání k E3 2021 předstoupil před kameru a hovořil o spolupráci na hrách ve slavných světech na Snowdrop enginu od studia Massive, mohlo jít klidně i o ty Hvězdné války, ale to by se nemělo vědět, že nejdříve dorazí Avatar.

Hra dle filmu od Jamese Camerona (2009), která byla původně ohlášena už v roce 2017, ale pak se po ní dlouho slehla zem, ožila. Vypadá v pohybu přesně tak, jak by člověk předpokládal, je věrná nadčasové předloze, ničím neurazí, ale ani nedostane do kolen. A teď už bude v ledasčem srovnávána s Horizon: Zero Dawn či Anthem.

První pořádný trailer se samozřejmě zaměřil na čilý život v bujné přírodě, kde v poklidu existují různá zvířata u vodopádů a na rozlehlých pláních, kde se vegetace pohybuje do větru a přetéká to detaily. V kontrastu s tím jsou pasáže z vojenské základny s mechy a typickými helikoptérami, jak z nějakého Call of Duty, kteří chtějí planetu kolonizovat, vykácet a využít ve svůj prospěch, což se jejím obyvatelům ani trochu nezamlouvá.

Cover image for YouTube videoAvatar: Frontiers of Pandora – First Look Trailer

Celý název nově zní Avatar: Frontiers of Pandora a vydání je směřováno už na rok 2022. Pozitivem je, že staré konzole byly (navzdory situaci s nedostatkem hardwaru) hozeny přes palubu, takže si zahrajete jen na PlayStation 5, Xbox Series X / S, PC a Stadia (žádné braní ohledů na PS4 a Xbox One, vývoj probíhá už exkluzivně pro novou generaci).

Má jít o akční adventuru z vlastních očí, která se rodí spolu s Lightstorm Entertainment a Disney. Půjde o úplně nový, samostatný příběh (jiný než ve filmu) s hraním za Na'vi a putováním přes Western Frontier, dosud neviděnou část Pandory. Prozkoumáte reaktivní, trochu nebezpečný, ale překrásný otevřený svět s unikátními kreaturami a novými postavami, které vám pomohou postavit se hrozbě ze strany vojsk RDA. Tvůrci říkají, že chtějí umožnit, abyste poznali Pandoru ve vší její složitosti.

První oficiální screenshoty:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments