If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rainbow Six Extraction vyjde už 16. září

Filmeček nastiňuje zápletku + 7 minut z hraní.

UbiSoft na úvod svého E3 2021 vysílání přiblížil Rainbow Six Extraction, což je přejmenované Quarantine, taktická co-op akce pro jednoho až tři hráče.

Vyjde překvapivě už 16. září letošního roku pro hlavní platformy a bude podporovat crossplay.

Renderovaný filmeček zachycoval výsadek z vrtulníku v San Franciscu do nebezpečné zamořené zóny, kde je úkolem zachárnit parťačku oblepenou slizem, odnést ji na zádech a odletět pryč.

Cover image for YouTube videoRainbow Six Extraction: Cinematic Reveal Trailer

Hra se bude odehrávat ve třech oblastech: v San Franciscu, New Yorku a na Aljašce. Potkáte tady své oblíbené operativce z Rainbow Six, ale tentokrát spolupracují, protože čelí neustále se rozvíjející cizácké hrozbě. Některé gadgety budete už znát, jiné byly navrženy speciálně pro tuto výzvu. Za některé operativce můžete začít hrát až tehdy, když je úspěšně zachráníte v minulé záchranné misi.

Pokaždé, když se vypravíte do zamořené zóny, kde vás cizáci detekují a začne se po zemi šířit sliz, riskujete, že přijdete o veškerý pokrok a upgrady. Musíte si tedy rozmyslet, co se vám vyplatí podstoupit a co už ne. Na místě jsou cizácká hnízda, ze kterých se líhnou strašidelně vyhlížející vetřelci, kterých je hodně druhů a mutací. Každá další zóna má být více smrtící než ta předešlá a v detekci věcí v prostředí vám pomůže světlo, které vytvoří kontrast a identifikuje cíle.

Debutových sedm minut z dost pomalého hraní má dost podivnou atmosféru, asi něco jako Alien Isolation kombinované s Rainbow Six Siege, ale nejsme si jistí, jestli se toto v takovém silném sci-fi nádechu prosadí:

Cover image for YouTube videoRainbow Six Extraction: Gameplay Deep Dive Reveal

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments