Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Riders Republic se rozjede 2. září

Kolik národních parků poznáte v pěti minutách?

Masivně multiplayerová sportovní hra od autorů Steep byla zbržděna koronavirem, takže nevyšla začátkem roku, jak se slibovalo při oznámení.

Dnes UbiSoft nicméně potěšil termínem už 2. září 2021 pro PC, staré i nové konzole (už se dá předobjednat). Takže brzy se na skokánky na taková komunitní hřiště (jakési rozcestníky / huby / lobby například v Mammoth Lakes) vypravíte sami a prý se tam dokážete zabavit po dlouhé dny.

Pětiminutový sestřih z hraní by mohl sloužit jako takový kvíz, kolik amerických národních parků tady rozpoznáte. Evidentní jsou Bryce Canyon a Zion, vyskytly se tu také skalnaté oblouky z Arches, dále létání s padákem nad rozhlehlými Canyonlands, nechybí ani most u přehrady Hoover Dam.

Watch on YouTube

Vývojářům se povedlo navodit ten pravý adrenalin, když sjíždíte složitou lesní trasu s bahnem na horském kole v pohledu z vlastních očí jako ve skutečnosti. Občas se závodí i na sněhu a atmosféře pomáhá vysoký počet živých hráčů okolo vás, takže peloton žije, ale mohou se zaseknout o různé překážky.

Co někomu nemusí sednout kvůli nerealističnosti, je přehnané létání ve vzduchu s wingsuitem na rovince (kaňony), jak v nějakých arkádových letadélkách. Vedle toho tu je také snowboard či lyžování, ale klidně by stačila ta jízda na kole, jenže to se asi designéři báli, že by to bylo málo.

Zdůrazněno bylo, že tady bude více triků (za ně odměny) a více soutěžních událostí než v kterékoli jiné hře, přičemž vše se odehraje v přirozených venkovních lokacích, prý nejvíce dechberoucích z celé Ameriky, které můžete projet, jakkoli chcete.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Riders Republic

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments