Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odhalena upírská střílečka Redfall od studia za Dishonored

Krotitelé duchů jinak - filmeček a detaily o xboxové exkluzivitě.

Nevíme, jestli jsme přesně takovou hru, další z tohoto žánru potřebovali, leč trendy a excelové tabulky u šéfů jsou neúprosné. Něco jako BloodHunt či Back 4 Blood a World War Z kutí studio Arkane, tvůrci Dishonored a Prey, ačkoli tohle je od jejich druhé pobočky v Austinu, nikoli od té ve Francii.

Když to Phil Spencer na závěr konference oznamoval jako novou, dosud utajenou exkluzivitu Xbox Series X/S (a PC) a figurovala tam žena s afro vlasy, člověk chvíli mohl nabýt mylného dojmu, zda to náhodou není Deathloop (stále PS5 exkluzivita), kde se taková postava vyskytuje též. Jindy to z odhalujícího filmečku připomínalo staré dobré Krotitele duchů, protože se tu nikdo a nic nebere vážně:

Watch on YouTube

Redfall tedy bude v létě 2022 kooperativní FPS v otevřeném světě, konkrétně ve stejnojmenném ostrovním městě v americkém státu Massachusetts. To je oblečeno upíry, kteří zablokovali slunce, odklonili vlny a odřízli vše od okolního světa. Uvízla tam jen hrstka přeživších, kteří čelí ďábelským protivníkům, od nichž městu hrozí vykrvácení a to doslova. Během dne ho hlídají lidští příznivci kultu a v noci zase zcela ovládnou upíři, zřejmě něco jako v Dying Light.

Vyberete si tedy svého hrdinu s unikátními schopnostmi z nekonvenční nabídky a seskupíte se s ostatními, abyste měli perfektní čtyřčlenný tým lovců upírů. Hrát ovšem můžete i sólo, opět s přízpůsobitelnými zbraněmi, které najdete v typickém prostředí (maják, kiosky s humry, pobřežní promenáda atd.).

Arkane říkají, že chtějí nabídnout svou typickou hratelnost (jako v minulých titulech), ale tentokrát s možností hrát společně s přáteli. Volba hrdinů se silnou osobností a pozadím má učinit hru zajímavější. Nebude to jen o tom, jestli se k sobě hodí jejich různé zbraně, ale také jak si sednou lidsky a zda mezi nimi funguje chemie, zatímco osvobozují Redfall.

Součástí bude bohatá příběhová kampaň, která se zabývá městem a původem kreatur, co zamořily ulice, ale také příběhem čtyř hrdinů: Layla Ellison (telekinetické dovednosti), Jacob Boyer (bývalý armádní odstřelovač s havranem), Remi de la Rosa (empatická dáma s robotí společností), Devinder Crousley (na internetu známý vyšetřovatel paranormálních jevů).

Upíři mají mít svou hierarchii a postupem času se budou stávat silnějšími, stejně tak budou růst jejich počty, takže prý bude potřeba vzít to s jejich vyhlazováním v patřičném pořadí. Nespí v hrobech ani nejsou alergičtí na kříže nebo česnek. Kdysi dávno šlo o normální, byť chamtivé obyvatele, kteří prahli po věčném životě a věda je přeměnila v monstra. Zdejší upíři tedy mají čerpat z vědeckých experimentů a mohou použít i třeba harpunu, aby vás odtáhli od zbytku týmu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments