Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

STALKER 2 bude macek, vysoké HW nároky a čtyři edice

Dozvuky víkendu.

Když se to vezme kolem a kolem, vlastně můžeme být Microsoftu vděční, že dohlíží na ukrajinské studio, aby se STALKER 2 nevlekl nekonečně dlouho, stihly se jednotlivé milníky vývoje a nedošly jim peníze. Podle víkendového traileru jsou zatím na dobré cestě, byť jim v mezidobí vznikla silná konkurence nejen v podobném Metro Exodus.

Na nahozené produktové stránce na Steamu jsme se nezvykle dlouho před vydáním 28. dubna 2022 objevily (předběžné?) hardwarové nároky PC verze.

Nutno říct, že se zdají být docela vysoké, ale chce to mít na paměti, že na jaře příštího roku bude po stránce hardwaru panovat jiná situace než dnes.

I podle xboxového obchodu si na návrat do Zóny musíte na svém SSD vyčlenit 150 GB volného místa, což buď značí grafické podklady ve vysoké kvalitě nebo absenci pořádné komprese.

Majitelé počítačů si musí přichystat aspoň GTX 1060 6 GB nebo Radeon RX 580 8 GB, ale mnohem více si samozřejmě užijí s něčím ještě lepším, doporučuje se AMD Radeon RX 5700 XT 8GB či NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER 8GB / NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 11GB.

Procesor to bude chtít mít AMD Ryzen 5 1600X / Intel Core i5-7600K, ačkoli tvůrci radí AMD Ryzen 7 3700X / Intel Core i7-9700K. Minimální nárok na RAM je 8 GB, doporučeno 16 GB.

Zájemci o krabicovku si jinak budou moci vybrat ze čtyř edic pro PC a Xbox Series X / S: standardní (s předobjednávkovými bonusy), limitovanou (s dopisem od autorů, klíčenkou, suvenýrem, mapou a plakátem), ultimátní (Season Pass se dvěma příběhovými rozšířeními a všemi budoucími DLC, dodatečný vedlejší quest, extra skiny, figurka, steelbook, baťoh, lampa na artefakty, artbook) a sběratelskou (bez baťohu a Season Passu)

Digitální deluxe edice stojí 80 eur a ultimátní edice 110 eur.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

S.T.A.L.K.E.R. 2

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments