If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sestřih z české hry Svoboda 1945: Liberation

Scény s dobovými materiály i minihry.

Charles Games nás informovali o pár novinkách týkající se jejich adventury o české historii.

"Jednak máme oficiální datum vydání: 3. srpna 2021! Svoboda 1945 je nyní už kompletní, teď testujeme a ladíme, aby byla hra přístupná a co nejlepší."

Zadruhé představili čtyřminutový sestřih z hraní. Uvidíte v něm všechny části hry - FMV rozhovory, interaktivní rozhovory, scény s dobovými materiály i minihry. Samozřejmě je to jen zlomek toho, co v srpnu ve hře najdete - chybí třeba minihra kolektivizace, v níž se budete jako farmář vzdorovat postupující komunistické totalitě, historicky věrné vyvolávání fotek nebo řada dalších postav, jejichž osudy odhalíte při svém pátrání po vesnici na česko-německém pohraničí:

Cover image for YouTube videoSvoboda 1945: Liberation Official Gameplay Trailer

Svoboda 1945: Liberation je unikátní kombinace adventury, interaktivních rozhovorů se skutečnými herci a vzpomínek lidí, kteří prožili chaos po konci druhé světové války. Přijíždíte do malé vesnice Svoboda v česko-německém pohraničí, abyste rozhodli dlouholetý spor. Brzy ale zjistíte, že kořeny zdánlivě banálního případu sahají až do konce druhé světové války a nástupu komunismu.

Během vyšetřování objevíte fotografii svého dědy. Co tu dělal? Byl nějak zapleten do poválečného násilí? Je na vás, abyste odhalili pravdu a dokončili jeho příběh. Prožijte vzpomínky pamětníků v atmosférických minihrách. Vyvolejte staré fotografie, na nichž jsou důležité detaily tragických události a vydejte se v obrněném vlaku na pomoc osvobození Československa. Zjistěte, o jakých věcech děda nikdy nemluvil. A sami pro sebe si odpovězte na otázku: mohou hrůzy války ospravedlnit násilí po jejím konci? Svoboda vychází pro PC a Mac, v češtině, s anglickou a německou lokalizací.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments