Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Operace Flashpoint od Bohemia Interactive slaví 20. narozeniny

+ infografika, záznam oslav s Markem Španělem, slevy, rozdávání zdarma.

Včerejší den, 22. červen 2021, je pro české herní studio Bohemia Interactive významným milníkem. Uplynulo totiž přesně 20 let od debutu legendární série Arma. Úspěch prvního dílu, který se jmenoval Operace Flashpoint (premiéra PC verze v Evropě 22. června 2001) a později byl opětovně vydán jako Cold War Assault, dopomohl „Bohemce" dostat se do myslí a srdcí fanoušků vojenských simulací po celém světě.

"Série Arma nejenže definovala žánr vojenských simulací s otevřeným světem, ale díky své přístupnosti pro modování dala vzniknout množství komunitního obsahu. V průběhu let využívala kreativní komunita platformu Arma k vylepšení herních zážitků, inovovala žánr survival a přispěla ke zrodu her typu Battle Royale," připomněla tisková zpráva. Klíčové momenty a zajímavá data z historie série Arma si můžete prohlédnout ve speciální výroční infografice:

Oslavy odstartovaly včera, kdy zakladatel a CEO Bohemia Interactive Marek Španěl, kreativní ředitel Ivan Buchta a komunitní manažer Arma 3 Niles George pro fanoušky uspořádali živé stream. V rámci něj se ohlédli do historie vzniku jednotlivých her série, zahráli si naživo některé ikonické mise a představili fanouškům několik novinek.

Alespoň prostřednictvím předtočených videopřání se na streamu objevily některé legendy série Arma, jako Viktor Bocan, Jay Crowe, Dean Hall nebo jeden z otců zakladatelů série Jan Hovora. Zde je záznam:

Watch on YouTube

Nechyběly ani dárky pro fanoušky. Představen byl speciální balíček Arma 20th Anniversary Edition se zvýhodněnou cenou 40 eur, který obsahuje všechny tituly Arma - link zde.

První díl série Cold War Assault je navíc na Steamu a GOG po dobu dvou dnů zdarma.

Se dvěma dekádami „v zádech“ má tým Bohemia Interactive co oslavovat. Narozeninový stream tak pouze odstartoval dvacetidenní oslavy, během kterých se fanoušci série dočkají dalších dárků, soutěží a zajímavého obsahu. Sledovat je mohou na sociálních sítích Bohemia Interactive a Arma 3 pod hashtagem #20DaysOfArma.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Arma 3

PC

ArmA II

Xbox 360, PC

See 1 more

Operation Flashpoint

PC

About the Author

Redakce

Contributor

Comments