Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na Far Cry 6 se podílí více než čtvrtina UbiSoftu

Rekordní počet studií?

Nevyvolá to takový rozruch jako před lety, když jsme se něco obdobného dozvěděli poprvé. Je to zkrátka moloch, kterému mohou menší studia jedině závidět, jaké zázemí si postupně vytvořil. I to bývá častý argument, proč v některých menších hrách není zahrnuto tolik herních systémů nebo takový otevřený svět jako od tohoto výrobce.

Na kubánském Far Cry 6, které vyjde už začátkem října, pracuje celkem 12 studií UbiSoftu.

Tím hlavním je to v kanadském Torontu, kterému sekundují pobočky v Montrealu, Kyjevě, Berlíně, Šanghaji, na Filipínách, v Bukurešti, Pune, Oděse, Winnipegu, Montpelieru a Quebecu.

Odkryl to zvukový ředitel Eduardo Vaisman na Twitteru.

Může se to zdát jako hodně studií, leč není to úplný rekord - tím byl Assassins Creed Valhalla, na němž loni a v předešlých letech makalo hned 15 studií UbiSoftu.

Ten jich má celkově 40 a zaměstnává přes 19 tisíc lidí. Když to tedy zohledníte, značí to, že na šestém Far Cry nějakým způsobem pracuje nebo částečně přispívá více než čtvrtina personálu UbiSoftu. Nezbývá než smeknout pomyslný klobouk, protože souběžně zvládá dělat i na řadě jiných velkých her typu Avatar: Frontiers Of Pandora, Rainbow Six Extraction či Mario + Rabbids Sparks Of Hope.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 6

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments