If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Osvědčený insider s Battlefield 2042 vyzradil, co zaslechl o Grand Theft Auto 6

Zasazení, fungování mapy i termín.

Reputaci tento člověk získal na tom, kolik věcí správně znal o Battlefield 2042 dlouhé měsíce před oficiálním odhalením, čímž tehdy donutil k reakcím i přímo tvůrce z DICE a EA. Lze tedy konstatovat, že patří mezi důvěryhodné zdroje, samozřejmě v rámci možností (měl dobré informace také o Call of Duty).

A když tento insider Tom Henderson natočí video o Grand Theft Auto 6, není divu, že to za pár hodin má desítky tisíc shlédnutí, protože lepší zdroj k této očekávané hře jsme tu patrně zatím ještě neměli. Nutno dodat, že některé věci jsou pouze jeho zasvěceným odhadem, nikoli nějakým "faktem".

Hra od Rockstaru má být údajně zasazena do moderní verze Vice City. Tyto zvěsti odporují jiným únikům, které byly o tzv. Project Americas z 80. let, kdy by se létalo časem a po Jižní či Střední Americe. Studio se prý snaží, aby vývojáři měli co největší svobodu, i co se týče obsahu pro GTA Online, takže přesuny v čase by jim vše dost omezovaly.

Cover image for YouTube videoGTA 6 - RELEASE DATE, VICE CITY, MODERN SETTING & MORE (Grand Theft Auto 6 Leaks & Rumors)

GTA6 se však neobjeví se na trhu dříve než v roce 2025. Tedy mnohem později, než se dosud doufalo, kdy vzduchem létal nejčastěji rok 2023, i kvůli fiskálním plánům Take 2.

Důvodem má být to, že panuje snaha o vyhnutí se neoblíbenému "crunch-time", kdy se vše vypjatě dodělává na poslední chvíli a ničí to zdraví i nervy autorů. Krom toho prý existuje zájem, aby v době vydání GTA6 byla co největší uživatelská základna majitelů PlayStation 5 a Xbox Series X (na jiné konzole už hra nemá být), na rozdíl od nynějšího stavu s nedostatkem těchto strojů na trhu. Oznámení má přijít až později, aby hra nebyla odhalena moc brzy a předešlo se zklamání z několika odkladů, i aby se nezabil potenciál GTA5 coby dlouhodobé dojné krávy.

Henderson dále tvrdí, že mapa v GTA6 se má postupně během času zvětšovat či měnit, něco jako systém ve Fortnite, v němž Epic používá různé sezóny pro úpravu mapy ve stylu Battle Royale.

Stejně jako v GTA5 tady má být více ovladatelných postav, z nichž jednou má být žena, která se výborně vyzná v moderních technologiích.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto 6

PS5, Xbox Series X/S

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments