Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rozšiřující ostrov do Ghost of Tsushima potvrzen, ale cena PS5 upgradu sklízí kritiku

Ohlášen Director's Cut pro PS4 a PS5.

To, co uniklo koncem června, bylo oficiálně potvrzeno od Sony:

"U příležitosti blížícího se ročního výročí vydání oblíbené hry Ghost of Tsushima jsme oznámili Director's Cut verzi, která přijde 20. srpna na konzole PS5 a PS4. Fanoušci tohoto titulu se v něm mohou těšit na rozšíření hry o Iki ostrov i další updaty.

Majitelé PS5 konzole se mohou těšit také na funkce, které bude možné zažít ve hře pouze na této next-gen konzoli. Funkce jako synchronizace rtů u japonského dabingu, haptickou odezvu a adaptivní spouště DualSense ovladače, 3D Audio, 4K rozlišení a 60fps."

Watch on YouTube

Tvůrci ze studia Sucker Punch prý pečlivě zvažovali, jak rozšířit příběh, i zohlednit nejčastější zpětnou vazbu od hráčů.

Sousedící ostrov Iki byl též cílem invaze, stejně jako na Tsushimu. V nové kapitole proto Jin bude cestovat na nový ostrov, aby tam vyšetřil zvěsti o přítomnosti Mongolů. Záhy ho však zachvátí události, které se ho osobně dotýkají, a přinutí ho připomenout si některé traumatické momenty z jeho minulosti.

Vedle nového příběhu a postav tu najdete nová prostředí k prozkoumání, nové brnění i pro koně, nové mini-hry, nové techniky, nové druhy nepřátel, nová zvířata i trofeje.

Majitelé PS4 originálu mohou přenést své uložené pozice na PS5, ale upgrade nebude zdarma. Přechod na Director's Cut na PS4 bude stát 20 dolarů. A pokud budou chtít přejít na PS5 verzi, musí zaplatit dalších 10 dolarů, což naštvalo mnohé. Stěžují si, že Sony účtuje další peníze za ten samý obsah, resp. jen za to, abyste mohli těžit z PS5 funkcí. Připomínají, že podobné věci byly dříve bezplatné, když jedinými změnami mezi PS4 a PS5 mají být věci využívající hardware konzole (haptická zpětná vazba atd.).

Alternativou je upgrade z PS4 originálu na Director's Cut rovnou na PS5 za 30 dolarů. Pro nováčky bude celá hra stát 70 dolarů na PS5 nebo 60 dolarů na PS4.

Více na PS Blogu, odkud pochází obrázky z PS5 portu:

Read this next