Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Přiblížení Death Stranding Director's Cut

Datum, video, změny, často kladené otázky.

Třetí čtvrtletí letošního roku bude pro Sony jasně ve znamení re-edic starších her. Měsíc po srpnovém Ghost of Tsushima totiž v podobném duchu připomene dílo Hideo Kojimy (a tím tento trend prý ještě neskončí).

Jak bylo prvotní oznámení Directors Cut verze Death Stranding na E3 2021 úplně o ničem, tak to napravilo vysílání State of Play s větším přibližením této konverze simulátoru poslíčka pouze pro PlayStation 5.

Vyjde přesně 24. září 2021 a bude to definitivní verze hry, remasterovaná a vylepšená, kterou už lze nyní předobjednat. Mrkněte se na změny v traileru:

Watch on YouTube

V Directors Cut najdete nový závodní režim (Fragile Circuit), nové příběhové mise, nové lokality a režimy, střelnici Firing Range, nové bitvy, nové online funkce (Friend Play a žebříčky), upravené rozhraní, pokročilejší bojové mechanismy (více zbraní a nový boj na blízko), katapult pro náklad, rampy a jiné nové možnosti transportu, co chyběly v originálu (stejně jako to propojení s Half-Life a Cyberpunk 2077 z PC verze).

Samozřejmostí jsou pak funkce využívající hardwaru PS5, jako 3D zvuk, DualSense, rychlejší načítání či možnost zvolit mezi Performance módem s upscalovaným 4K a až 60fps, nebo Fidelity módem v nativním 4K a podporou ultraširokých monitorů a HDR.

Watch on YouTube

Tady vyvstala otázka, jak to bude na PS5 řešeno, protože žádná konzole zatím nezvládá 2560×1080 či 3440×1440 (jako PC), ale není to chyba, bylo to potvrzeno i v povídání od šéfa vydavatelství Kojima Publishing výše. Jediné vysvětlení, co se zatím nabízí, jsou černé pruhy na okrajích obrazovky (?), aby to nemělo pokažený poměr stran.

Pokud už vlastníte PS4 verzi Death Stranding, můžete upgradovat na Directors Cut za 10 eur. K dispozici bude i digitální deluxe edice s bonusy. Chybět nebude podpora uložených pozic mezi PS4 a PS5.

Read this next