If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Důchodci dostanou k očkování herní kód na Steam

Akce české vlády na Hlaváku.

Zatím není známo, od koho přesně tyto kódy pochází a na jaké hry vlastně jsou - zda od nějakých překupníků či z oficiálních vydavatelských kanálů, ačkoli námi oslovení domácí distributoři řekli, že v tom prsty nemají.

Česká vláda se překvapivě rozhodla, že motivuje k očkování proti koronaviru mimojiné soutěží o digitální PC hry na platformě od Valve.

Toto napsal premiér Andrej Babiš na svém Facebooku - výhry se mají losovat jednou denně (iPhone jednou týdně), v neupřesněném počtu "vítězů" z těch, kteří na sebe zanechali kontaktní údaje:

"Ve Westfield Chodov vás naočkujeme Pfizer a na Hlaváku Johnson & Johnson. Můžete vyhrát iPhone 12, tenisky CONVERSE a kupóny na Steam."

Paradoxem je, že podle ranní reportáže ze SeznamZpravy.cz se do dlouhé fronty na Hlavním nádraží pod tabulí s odjezdy vlaků postavili prý především hlavně důchodci. Ti, kteří se dosud neuměli nebo nechtěli registrovat ve standardním očkovacím systému, nebo případně odmítali čekat na přidělení termínu.

Celé očkování bez registrace mělo přitom cílit hlavně na mladší populaci, která se nechtěla očkovat nebo má představovat momentální zdroj rizikového šíření mutace delta, čemuž odpovídají i zvolené ceny v soutěži, které se tím pádem nějak minou účinkem. Více třeba na Mobilizujeme.cz.

Pokud by se snad někdo z vás, čtenářů českého Eurogameru náhodou ocitl mezi výherci, dejte nám, prosíme, vědět, co přesně jste na Steamu získali, neboť oficiální informace jsou skoupé.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments