If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Herní obchody JRC mění majitele

Co se z nich stane a co se zatím ví?

Hospodářské noviny dnes odpoledne přišly se zásadní informací pro domácí herní trh.

Podnikatel Michal Šnobr po šesti letech prodal specializovaný herní řetězec JRC a novým majitelem se stala společnost Smarty Finance Petra Syrůčka.

Podle informací Eurogameru se jedná o únik z podané formální žádosti na Ústav pro ochranu hospodářské soutěže. Celá transakce by měla být oficiálně oznámena až někdy v příštích týdnech.

Síť asi třiceti kamenných prodejen JRC převážně v obchodních centrech se loni na jaře a pak zhruba od října do letošního května ocitla nikoli vlastní vinou v nelehké situaci kvůli vládnímu nařízení uzavřít životně zbytné obchody kvůli obavám z koronaviru. Toto však bylo posléze soudem označeno jako nezákonné a navíc nezávislé výzkumy prokázaly, že na takových místech se virus beztak nešíří.

Vzhledem k tomu, že nový majitel provozuje e-shop s výdejnami elektroniky Smarty.cz a také síť se zařízeními od Apple, dá se předpokládat, že z původně nabízených pouze her, konzolí a mechandise se sortiment v budoucnu rozšíří také na hardware či mobily. Odpovídá tomu i pár týdnů staré vyjádření Syrůčka, že značku Smarty brzy uvidíme fyzicky v prémiových obchodních domech. Čili na Andělu, Chodově či v Edenu patrně zanedlouho najdete něco jako Datart, ale zatím nevíme, jestli cenná značka JRC zůstane zachována.

"Pokud má mít JRC budoucnost, potřebuje silnějšího a většího partnera jak v oblasti e-commerce, tak v kamenných obchodech. A takový partner se objevil sám, to rozhodování nebylo vůbec těžké," vysvětlil pro HN své motivy Šnobr.

Celý jejich odemčený článek, kde jsou i čísla o tržbách a zisku za posledních pár let, čtěte zde.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments