If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Navzdory pandemii se obrat Xzone zvýšil o třetinu

Hospodářské výsledky za 2020.

Společnost Xzone s.r.o. provuzující online obchody www.xzone.cz a na Slovensku www.gameexpres.sk + fyzické prodejny ve větších městech po ČR zveřejnila hospodářské výsledky za fiskální rok 1.4.2020 - 31.3.2021.

Obrat společnosti dosáhl necelých 114 milionů korun bez DPH, což je o cca 30% meziročně více. Zisk před zdaněním byl 554 tisíc korun. Martin Schovanec, společník a manažer firmy to komentoval slovy:

"Díky našemu fiskálnímu roku od 1.4.2020 se do hospodářských čísel kompletně zapsal Covid se všemi efekty, které na fungování firmy měl. Očekávaně se zvedl zájem o online obchod a na druhé straně přiškrtil naše prodejny. Za to, že jsme toto turbulentní období nejen přečkali, ale dokonce dosáhli rekordních čísel za 20 let fungování, vděčíme hlavně loajálním zákazníkům, kteří rychle změnili způsob nakupování a našim kolegům, protože dokázali vše ustát a přizpůsobit se nové situaci."

Obchod Xzone neprodává jen hry a herní konzole, ale poslední roky se velmi aktivně věnuje rozšiřování sortimentu o různá trička, figurky a doprovodný sortiment pro fanoušky her. Některé tyto dárkové předměty i sám vyrábí či produkuje. Naposledy třeba vydal velkou obrazovou knihu k české hře Creaks od Amanita Design, za kterou sklízí chválu i po světě.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments