Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

80 procent investic stále putuje do velkých her, uklidnil UbiSoft

Co utrousil o Assassins Creed Infinity?

Není to tak dávno, co francouzský výrobce naštval některé hardcore hráče, že hodlá přeměnit své vlajkové série ve Free-2-Play záležitosti, které hodlá více tlačit (viz Tom Clancy's XDefiant).

Během povidání o fiskálních výsledcích za druhé čtvrtletí 2021, kdy mu spadly tržby o 20 procent a dolů šly i výnosy z mikrotransakcí či starého katalogu, se k tématu vrátil:

Podle šéfa Yvese Guillemota není důvod k panice, protože 80 procent jejich investic stále putuje do tvorby AAA prémiových titulů typu Assassins Creed: Valhalla, takže to s tím F2P není tak žhavé, když na to padne jen zbylých 20 procent. Divné je, že se vůbec nemluvilo o Far Cry 6, tak aby nebylo opožděno.

O obchodním modelu Assassins Creed Infinity (info), resp. zda bude též F2P, nechtěl mluvit. Zato ujistil, že zůstane věrný DNA značky a nabídne "vysoce kvalitní příběhový zážitek". Má s tím prý velké ambice, zatím je ale vše na začátku. Cílem je rozšířit publikum série a vydělat více peněz z předplatného či opakovaných plateb hráčů.

Steam Deck se UbiSoftu líbí, má prý z nového hardwaru od Valve radost, ale teprve bude sledovat, jak se mu bude dařit a teprve podle toho uvidí, kolik do tohoto zařízení nasype financí.

Expanzi Netflixu do her vnímá Guillemot též pozitivně - prý to je prospěšné pro celou herní branži a očekává od toho úspěch, když jde o dynamickou společnost a má dobré zásoby slavných jmen, což je klíčové, když obsah je vždy tím nejdůležitějším.

Onlinovky Riders Republic a Skull and Bones vnímá jako něco, co zařídí dlouhodobé zapálení hráčů. Také chystá opětovné představení Beyond Good and Evil 2, ale zatím o něm nelze mluvit. Druhý rok přídavků do Assassins Creed Valhalla prý hráče dost překvapí.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Valhalla

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments