If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Herní výstava zpřísňuje, bude nově vyžadovat očkování či negativní test

Cesta i pro ostatní?

Gamescom ani E3 se bohužel už druhým rokem nekonají coby skutečná akce s návštěvníky či novináři, pouze jako digitální události, což ne každému vyhovuje.

Jak z této šlamastiky ven a jak případně nastavit precedens pro podobné herní výstavy do budoucna, ukazuje dnes největší západní organizátor takových akcí, Reedpop (mimochodem také vydavatel sítě Eurogamer).

Na PAX West, který se bude po dvouleté pauze a šesti zrušených akcích reálně konat v Seattlu ve dnech 3. až 6. září 2021, bude průkopnicky aplikovat nová pravidla pro umožnění vstupu.

Z dnešního oznámení vyplývá, že se po každém návštěvníkovi bude chtít prokázat buď očkování nebo doklad o negativním Covid-19 testu:

"Jsme potěšeni vám oznámit, že na základě doporučení od státních a místních úřadů budeme implementovat systém, že po každém na PAX West se bude chtít vakcinace či negativní test. Vážíme si vaší trpělivosti po dobu, kdy jsme na tomto plánu pracovali s úřady a místem konání," uvedl event director Kyle Marsden-Kish.

Na vysvětlenou, proč se to změnilo oproti dřívějšku, kdy původně měla stačit redukce kapacity, roušky a sociální odstup, za což tehdy pořadatel sklidil kritiku, uvedl, že zdravotní a bezpečnostní podmínky se postupem času vyvíjí. Krom toho už v červnu ReedPop avizoval, že více detailů na toto téma ohlásí až později.

Prý panoval všeobecný zájem, aby se tyto věci nastavily správně a vytvořilo se bezpečné prostředí pro dobro komunity PAX. Samozřejmě nikdo nechce, aby se na místě vyskytl tzv. super-přenašeč a nakazil desítky či stovky ostatních hráčů. A jak připomíná The Verge, s tímto už má PAX nepříjemnou zkušenost po nákaze prasečí chřipkou na akci ve 2009.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments