If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vyrábí se více PlayStationů než kdykoli v minulosti, přesto to šéfa Sony mrzí

+ dosažení nového milníku v odbytu.

V souvislosti s dosažením nového milníku 10 milionů prodaných kusů PlayStation 5, což je globální údaj k 18. červenci 2021 (nejrychleji prodávaná PlayStation všech dob), promluvilo vedení Sony znovu o nedostatku této konzole.

"Vyrábíme teď více PlayStationů než kdykoli v minulosti, za což jsme rádi. Na druhou stranu mě osobně mrzí, že stále ještě nejsme schopni dosáhnout uspokojení veškeré poptávky, od tohoto momentu jsme ještě nějakou dobu vzdáleni," řekl Sony Interactive Entertainment CEO Jim Ryan bez bližšího upřesnění, jestli jde o týdny, měsíce či půl roku.

Překupníky vůbec nezmínil, jen o nedostatku čipů, s čímž prý pro ně stále jde o velkou výzvu, ale jejich partneři prý odvádějí výbornou práci, aby se to překonalo.

Oslovení analytici Reuters, jako Piers Harding-Rolls z Ampere Analysis, to komentovali, že Sony se s pandemií a celou situací vypořádala dobře. Její hluboká znalost v zásobovacím řetězci pro zábavní elektroniku prý dokázala předejít, aby nedošlo na to nejhorší, když uvedla na trh nový produkt uprostřed pandemie.

Na co může být Sony pyšná, je odbyt některých her. Třeba takový Spider-Man Miles Morales, který je za osm měsíců na 6,5 milionu kusech, aneb sázka na cross-gen s verzemi pro PS5 i PS4 se zde vyplatila. Původní pavoučí muž byl za 10 měsíců na 13 milionech kusů.

Také Microsoft se tento týden pochlubil velkým zájmem o Xbox Series, ale čísla se říct stydí, proto nezbývá než spoléhat na experty, kteří tipují přibližně 6,5 milionu kusů.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments