Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kdo poruší pravidla v alfě, nezahraje si plný Battlefield 2042

+ drby o principu režimu Hazard Zone.

Patrně jste je už viděli minulý čtvrtek. Řeč je o pokoutných nahrávkách z pre-alfy Battlefield 2042, přestože je jejich sdílení oficiálně zakázané.

Aby si hráči mohli tuto nehotovou verzi hry očekávané vojenské střílečky vyzkoušet měsíce v předstihu, museli podepsat smlouvu o mlčenlivosti, že z ní nebudou nic publikovat. Těžkou hlavu si z toho ovšem někteří vůbec nedělají a nahrávají materiály na YouTube jako o závod.

EA proto museli přijít s důrazným varováním: kdo z tohoto technického preview něco uploadne na internet či začne streamovat, bude jeho účet na serverech zabanován z pozdějšího hraní plné verze koncem října.

"Kdo poruší pravidla testu, ztratí přístup ke hře, k budoucím testům od EA i k plné verzi, jakmile bude vypuštěna. Tímto způsobem jsme už v minulých dvou dnech odstranili celou řadu lidí, kteří to nerespektovali," vysvětlil Adam Freeman, komunitní manažer studií EA v Evropě.

Také varoval před tím, abyste svůj kód půjčili kamarádovi, protože to prostě nebude fungovat. Je prý nutné si přečíst veškeré informace a pokyny v emailech, které provázely rozesílání kódů ke hře, abyste byli v pohodě a nic nepokazili.

Komunitní dataminer @Temporyal zase ze souborů s hrou zjistil, že nový režim Hazard Zone v BF2042 patrně bude inspirován hrou Escape from Tarkov od Battlestate Games.

Funguje to tak, že vám je přidělen výsadkový bod na opačné straně mapy, kam se musíte dostat přes živé protihráče i počítačem řízené protivníky, abyste zvítězili a utekli i s nakradenými věcmi. Cílem je stihnout helikoptéru, která ale může i uletět bez vás, pokud tam nebudete včas.

Hráčům v BF2042 prý budou přiděleny i volitelné únikové zóny, ale aby šly použít, musí splnit určité cíle v dané mapě, například získat určitý počet lootu. Ten pak mohou buď prodat jiným hráčům nebo si je schovat do příštích bitev.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 2042

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments