Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Představení Call of Duty Vanguard tříminutovým trailerem a obrázky z kampaně

Základní info, potvrzen termín, navýšení ceny, bonusy.

Vyšlo to hezky akorát na přestávku fotbalu: Activision Blizzard krátcé po půl osmé ve čtvrtek oficiálně představili Call of Duty Vanguard.

Debutový trailer má tři minuty:

Watch on YouTube

"Zažijete počátky speciálních jednotek a sehrajete ústřední roli ve změně historie při založení Task Force One a kampani odehrávající se na čtyřech válečných bojištích - v západní Evropě, východní Evropě, Africe a Pacifiku," slíbili autoři.

Hrát budete za tyto postavy: Polina Petrova (138th Rifle Division, Rudá armáda), Wade Jackson (Scouting Squadron Six, United States Navy), Lucas Riggs (20th Battalion, Australian 9th Infantry Division, British Eighth Army) a Arthur Kingsley (9th Parachute Battalion, Britská armáda).

V době vydání bude ve hře 20 multiplayerových map (z nich 16 bude pro tradiční hratelnost) a vše bude plnohodnotně integrované s Warzone, včetně úplně nové masivní mapy (konec letošního roku) a tuny obsahu zdarma, pravidelnými aktualizacemi a událostmi od Raven Software. V MP části Vanguard si jinak přizpůsobíte své zbraně (pokročilý Gunsmith) a využijete nový systém Caliber, který zařídí vtahující a reagující prostředí, s dopadem na destrukci a rychlost palby. Také si zkusíte novou generaci režimu 2v2 Gunfight, původně uvedeného v Call of Duty: Modern Warfare.

Dále byl potvrzen datum vydání 5. listopadu 2021 pro PC, PS5, PS4, Xbox Series a Xbox One - přesně, jak uniklo v předstihu z obchodu či od insidera. Digitální edice pro PlayStation bude stát ve standardní verzi 70 eur, v cross-gen bundle 80 eur a v Ultimate edici 110 eur.

Tady pozor - krabicovka bude dražší než běžně, pro PS4 bude stát ve standardní edici 70 eur a pro PS5 dokonce 80 eur.

Za předobjednávku získáte předčasný přístup do otevřené bety (opět nejprve na PS4 a PS5), pre-load plné verze, Frontline Weapons Pack, Night Raid Mastercraft Weapon Blueprin a skin seržanta Kingsleyho. Mezi PS4 a PS5 si hladce přenesete svůj profil, pokrok i statistiky. Vrátí se i systém Battle Pass pro odemykání dodatečných věcí obyčejným hraním hry. Nemůže chybět ani speciální podpora PS5 ovladače DualSense.

Hororový režim Zombies bude pokračovat v příběhu Dark Aether s nějakými inovacemi základního herního principu. Vyvíjí ho studio Treyarch, zatímco hlavní hra je tentokrát svěřena Sledgehammer Games.

První obrázky ze singleplayerové kampaně:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Vanguard

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments