Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Crusader Kings 3 potvrzeni pro konzole a trebuchet z Age of Empires 4 s dokumenty

+ 90 minut úniku z hraní.

Nebýt pár dnů starého proklepnutí u ratingové organizace na Tchaj-wanu, byl by to šok, takto se jen potvrdily spekulace.

Kdysi hodně okrajová série hardcore strategií se ve svém čtvrtém dílu, původně vydaném pro PC loni v září, skutečně podívá i na konzole PlayStation 5 a Xbox Series X / S.

Crusader Kings 3 kutí Paradox Interactive ve spolupráci s Lab42 a bude vypadat stejně jako originál, i když nějaké rozdíly se najdou. Třeba xboxová verze umožní hru svižně přepnout na YouTube, abyste se mrkli na návody a tutoriály. PS5 verze zase má mít nějaké unikátní interakce mezi herním mechanikou stresu a DualShock ovladačem, abyste na vlastní ruce pocítili nervózně vypjat momenty při hraní.

Datum známo zatím není, ani nebude zahrnuto Northern Lords DLC. Tvůrci říkají, že to není obyčejný port, ale spíš adaptace, se zachováním všech klíčových vlastností z PC.

Watch on YouTube

U Age of Empires 4 zarazilo, že v xboxovém vysílání chyběl nějaký pořádný trailer, ačkoli stále platí termín koncem října.

Hlavním sdělením se tak stalo, že ve hře bude obsažena asi hodina dokumentárních filmečků, které osvětlí řadu zajímavostí z historie rozličných kultur. Třeba jak přesně fungoval trebuchet, čili obléhací zbraň na bázi katapultu a vahadla, se kterým se likvidovaly hradby a budovy.

Dle kreativního šéfa se touto nenásilnou formou dozvíme detaily třeba o středověké chirurgii, válčení, zapálených šípech, ochočení koní, tvorbě brnění či mongolské hudbě. Vše vzniká v kooperaci s britskou Lion TV a ukázka trebuchetu byla natočena na zámku Warwick v Anglii.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Kdo to dočetl až sem, za odměnu tu má 90 minut uniklého videa za Číňany z uzavřené bety.

Read this next