Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Spekulace o PlayStation 5 Pro cílené na prémiový segment

A co údajně uvidíme zítra ve vysílání Sony?

Je to takový ten typ šuškandy, kterou by si dokázal vymyslet každý aspoň trochu v obrazu. Čili je to něco velmi pravděpodobného, co se nejspíš jednoho dne stane, ale netušíme, jestli tenhle zdroj to jen odhaduje nebo má nějaké konkrétní důkazy.

YouTube kanál Moore's Law Is Dead tvrdí, že zaslechl o údajných plánech Sony uvést na trh inovovaný model konzole, který se má nepřekvapivě jmenovat PlayStation 5 Pro.

Spatřit ho prý máme někdy v letech 2023 až 2024, kdy bude soupeřit s nástupcem Xbox Series X (prý na 6nm AMD APU s rychlejším taktem) a stát okolo 600 až 700 dolarů. Komentátoři doufají, že se Sony poučila z chyb při uvedení PS4 Pro a nebude chtít další Pro verzi dotovat ze své kapsy kvůli nákladnějším vnitřnostem.

Konzole má být logicky založena na nejnovějším čipsetu (APU) od AMD, který poskytne vyšší výkon než obyčejná PS5. Cílem výrobce má být zaujmout prémiový segment, tedy hráče, kteří prahnou po hraní v rozlišení 4K či 8K. Umět má také FiedelityFX Super Resolution.

Neoficiální nástřel

Ten samý zdroj pak níže uvedl, co máme vidět na čtvrteční PlayStation Showcase. Opět vše velmi předvídatelné, ale YouTuber to prý byl schopen ověřit od svých kontaktů. Vedle toho logicky dojde i na nějaké nečekané záležitosti.

  • God of War (Game Teaser/Trailer)
  • Gran Turismo (Gameplay Trailer)
  • Stray (Game Trailer)
  • Call of Duty: Vanguard (New Gameplay)
  • TLOU: Factions (Rumor)

Jinak existují i očividné podvrhy o náplni vysílání, jako je třeba tento:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

God of War Ragnarok

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments