Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Debut God of War Ragnarok v parádních třech minutách a podrobnostech

Hlavní hvězda uplynulé noci + obrázky.

Když zakladatel série tvrdil, že si v noci na pátek z něčeho sedneme na zadek, měl na mysli právě toto.

Sony na PlayStation Showcase poprvé představila pokračování novodobého God of War, které má podtitul Ragnarok, což se dříve vehementně popíralo, ale nakonec se hra takto skutečně jmenuje.

A není pochyb, že to byla největší událost celé akce, protože výtvor studia v Santa Monice vypadá ještě lépe, než jsme si ho kdy vysnili, byť je jinak ve stylu "více toho samého, co se minule osvědčilo".

Nejen díky potvrzené jízdě na psím spřežení po zamrzlých jezerech, dechberoucím výhledům na mýtickou krajinu, opětovné plavbě na loďce po krystalicky průzračné řece skrz město či neuvěřitelně vymakaných postavách:

Watch on YouTube

Děj hry je zasazen několik let po jedničce, oceňované akční adventuře pro PS4 z 2018. Vše se má točit okolo skutečného dědictví Atreuse. Zatímco minule to bylo hlavně o vztahu mezi otcem a synem (Kratos a Atreus), tentokrát to bude o mladické zvědavosti, kým vlastně jsme nebo kým bychom mohli být. I o tajemství role Loki v konfliktu.

Mavštívíte všech devět oblastí (Nine Realms), což je navýšení oproti šesti v předešlé hře i to značí vyšší pestrost (zelenající se džungle i podzemní těžební bludiště). Hledat tam budete odpovědi na otázky během příprav na neodvratnou bitvu s vojsky Asgardianu, která má ukončit svět. Při poučení se z minulých chyb a snaze o ochranu svého dítěte.

Hlavními antagonisty budou Thor a Freya mstící se za vyvrcholení jedničky se zabitím jejího syna Baldura, disponující magií i bytí pravou válečnicí. Využijete proto na ně nové runy a schopnosti, stejně jako na severské bohy, nová monstra a kreatury. Tím, jak se bude hrozba stále přibližovat, si musíte zvolit mezi bezpečím své rodiny a bezpečím celé říše. Někdy to vskutku nebudou lehká rozhodnutí.

Tvůrci slibují, že chtějí vylepšit boje, aby působily svěže a zohlednila se zpětná vazba od fanoušků. V God of War Ragnarok by rádi dali v bitkách více na výběr, jestli preferujete sérii rychlého mačkání pro komba, šikovnost zmáknutí některých prvků či chytrou defenzivní taktiku. Cílem je, aby boj dua byl unikátní a pamětihodný, samozřejmě s ikonickými zbraněmi Krata či novým vyvoláním run Atreuse.

Jako datum vydání platí podzim 2022 pro PS5 a PS4 - první screenshoty od Sony i nosný artwork:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

God of War Ragnarok

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments