Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Jagged Alliance 3

Plnohodnotné pokračování.

To rozdávání jedničky v Gold edici, o čemž jsme psali ve čtvrtek, nebylo náhodné.

Vydavatel THQ Nordic totiž ve svém vysílání koncem týdne oficiálně oznámil Jagged Alliance 3, prý opravdového nástupce oblíbené série, která měla tolik odboček či datadisků, že se v tom vyzná málokdo.

Aby šlo o řádné pokračování značky, na které příznivci čekali dekády, dohodl se s bulharským studiem Haemimont Games, které je podepsané pod Tropico, Surviving Mars či Victor Vran.

Datum vydání zatím neznáme (prý "brzy na PC"), ale dle debutového traileru hra v isometrickém 3D vypadá více než slušně i dodělaně. Venku jsou dokonce už i HW nároky.

Watch on YouTube

Zavítáte do Grand Chien, země bohaté na přírodní suroviny a zmítané politickými turbulencemi. Ztratil se prezident a paravojenské jednotky The Legion se zmocnily vlády nad venkovem.

Opět si vyberete z široké nabídky žoldáků (včetně mnoha favoritů u fanoušků), z nichž každý má unikátní osobnost, schopnosti i příběhové pozadí, abyste prezidenta našli a navrátili pořádek. To po vás chce jeho rodina, která za tímto účelem dala dohromaddy veškeré prostředky i dohodu s vlivnou korporací.

Hratelnost bude znovu na tahy, kampaň půjde hrát kooperativně online s přáteli, přizpůsobíte si svou výzbroj a výbavu, budete trénovat místňáky, bránit oblasti, velet vícero skupinám i rozhodovat o osudu země v otevřené RPG struktuře.

Read this next