Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

S Perfect Dark pomůže vypůjčené studio za Avengers

Nezvyklé partnerství.

O chystaném oživení staré značky Perfect Dark pro Xbox se mluví již řadu let, leč stále jsme z ní nic herního neviděli ani nebyla pořádně představena, krom filmečku na Vánoce 2020, takže tam něco může drhnout, jinak by se asi toto nedělo.

Kalifornské studio The Initiative (spadající pod Xbox Game Studios) tento týden překvapilo tím, že mu vypomůže další firma Crystal Dynamics, naposledy tvůrci Marvel's Avengers a předtím hlavně série Tomb Raider.

"Chceme přinést tuto špionážní akci z vlastních očí na novou generaci. Oba vývojářské týmy prostě nemohly minout šanci spolupracovat," bylo řečeno.

Zároveň zaznělo varování, že hra je pořád ještě ve velmi rané fázi. Prý však panuje nadšení ohledně vize Perfect Dark.

Zvláštní to je v tom, že studio Crystal Dynamics patří vydavateli Square Enix a takové zápůjčky někomu jinému, v tomto případě Microsoftu, nejsou v branži úplně na denním pořádku.

Na druhou stranu, faktem je, že spolu pekli už ohledně exkluzivity Rise of the Tomb Raider, takže patrně stále přetrvávají silné vazby a kontakty. Peníze se vždy hodí, zvlášť po ne úplně úžasných výsledcích komiksové kooperativní akce.

Někteří analytici se hned začali zabývat otázkou, jestli náhodou Microsoft, který má pořád náladu na nakupování studií, třeba časem nepřevezme Crystal Dynamics pod svá křídla coby svou posilu, ale nic takového zatím na stole není.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Perfect Dark

Xbox Series X/S, Xbox 360, PC

Awaiting cover image

Perfect Dark Core (cancelled)

Xbox 360

See 1 more

Perfect Dark Zero

Xbox 360

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments