Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Malá reportáž z novinářské předváděčky Asus

Proběhla koncem minulého týdne.

Ve čtvrtek večer proběhla prezentace Asus Media Day konaná v pražské restauraci Čestr, které jsme měli možnost se zúčastnit.

Akcí provázel produktový a technický specialista Jiří Jelínek z domácí pobočku Asus, který představil novou řadu notebooků s OLED displeji. Nutno dodat, že OLED obrazovky jsou v těchto nových modelech (byly zde vystavené) vskutku famózní. Dále následovalo krátké vystoupení zástupců Intelu a Nvidie.

Ze strany Intelu jsme se dozvěděli něco málo o chystané generaci procesorů, ale hlavně zde padly zmínky o chystaných grafických kartách Intel Arc. Je otázkou, jak se chytnou, nicméně jsme byli ubezpečeni, že už nyní funguje tým lidí, který bude po vydání karet pravidelně chystat a uvolňovat nové ovladače k právě vydaným hrám (Intel Day Zero Drivers).

Zní to hezky, ale Nvidia má obrovský náskok a převahu, kterou následně potvrdil i další host Igor Staněk z českého zastoupení Nvidie. Ten předestřel, že zatímco aktuálně evidujeme pouze pár her disponující DLSS, v blízké budoucnosti máme očekávat doslova smršť nových her, které budou podporovat právě funkci DLSS.

Je to hodně fajn, protože tato technologie přidává majitelům Nvidia karet klidně desítky FPS navíc a třeba chystané notebookové karty RTX 3050 ve spojení s DLSS najednou vůbec nevypadají marně. Ve videoukázce jsme pak mohli spatřit, že je zde celkem slušný potenciál zahrát si třeba i na takovém Zenbooku, což je vyloženě designový kousek HW, ale RTX 3050 nebo 3050 Ti se do něj vleze.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Milan Bergman

Contributor

Comments