Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Konami se omlouvají za tragický stav eFootball 2022

Toto se nemělo stát...

Už od dob rozchodu s Hideo Kojimou nepatří Konami mezi oblíbené herní společnosti. A situaci ještě zhoršilo včerejší vypuštění první verze jejich nového fotbalu eFootball 2022.

Tím, že se šíří zdarma na bázi Free-2-Play, si ho stáhl vysoký počet lidí, kteří s ním zatím nejsou ani trochu spokojeni. Steam zaplavily tisíce negativních recenzí, nyní jich tam je už jedenáct tisíc a převažují ty extrémně záporné, což se často nevidí. A neřeší se tam tolik ani chybějící obsah, protože se dopředu vědělo, že to bude zpočátku jen takové demo.

"PES byl vždy můj "oblíbenější" fotbal, ale toto je opravdu hrůza. Grafika pro mobily, hratelnost nic moc. Zdá se, jako by míč vážil tunu, ovládání je trhané, nemáš pocit, že máš hráče plně pod kontrolou. Odinstalováno po jednom zápase," napsal tam třeba Virgilius X.

Hráči nechápou, proč Konami vynechali jeden ročník své série PES, jelikož toto má být nejhorší fotbal, co kdy zkusili. Kritizovány jsou animace, menu, grafika, fyzika míče, náhodné chyby, nereagující ovládání atd.

Watch on YouTube

Konami proto museli vydat oficiální prohlášení k současnému stavu hry, kdy si člověk musí klepat na čelo, proč vlastně vůbec takový nedodělek vypouštěli.

"Obdrželi jsme spoustu zpětné vazby ohledně vybalancování, rychlosti nahrávek, fungování obrany, cutscén, výrazů ve tváři fotbalistů, jejich pohybů či chování míče. Omlouváme se za všechny problémy a chceme všechny ujistit, že to budeme brát vážně a pracovat na nápravě."

eFootball 2022 prý bude neustále vylepšován, kvalita se postupem času zlepší a také bude přidán další obsah. Máme se prý těšit na říjnovou aktualizaci, zatímco se od hráčů sbírají další ohlasy. Konami prý udělají vše pro to, aby uspokojili co nejvíce hráčů, jak to jen jde, a děkují všem za podporu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

eFootball

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments