Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

RECENZE rozšíření Wyoming do American Truck Simulator

Monotónnost krajiny zde nehrozí.

Eurogamer.cz - Doporučeno badge
VERDIKT: Další nezbytný kousek do skládačky jménem American Truck Simulator, tentokrát s nádechem venkova.

Už jsme si museli zvyknout, že přídavky do sérií ETS2 i ATS nevznikají tak rychle jak bychom si přáli. I díky tomu je pak vydání jakéhokoli nového obsahu považováno za malý svátek. Ne jinak tomu je i tentokrát, protože první letošní přídavek do American Truck Simulatoru byl nedávno uvolněn a rozšiřuje herní mapu USA o stát Wyoming.

I když se jedná o devátý největší americký stát, z pohledu délky a množství silnic jde spíše o menší DLC. On i skutečný Wyoming neoplývá zrovna velkou aglomerací a co do počtu obyvatel je jen velmi málo osídlený. To ho odlišuje od ostatních států a pro nás hráče je to jenom dobře. Wyoming totiž láká na spoustu venkovské krajiny a velmi roztomilá městečka s nízkou zástavbou.

Nové DLC Wyoming čítá dohromady deset měst, přičemž dálnice představuje hlavní spojnici mezi jihozápadním a jihovýchodním cípem tohoto státu. Další část pak pokračuje z města Cheyenne na sever do Sheridanu. Zbytek tvoří silnice nižší třídy, které mám já osobně na projíždění úplně nejradši. Škoda jen, že se do Wyomingu dá dostat jen od jihu nebo od západu. Sever a východ je zablokovaný neexistencí dalších map, takže v okrajových městech nezbývá než se otočit a jet zase zpátky.

Zakázky, které jsem ve Wyomingu dostával, byly hlavně z oblasti těžkého průmyslu, což znamená například převážení rozměrných stavebních strojů. Po několika z nich jsem pak s radostí přesedlal na převoz cisterny s mlékem a vyzkoušel novinku v podobě transportu živého dobytka ve speciálních návěsech.

DLC Wyoming je po Coloradu další přídavek, který vizuálně hřeje u srdce. Je to i o charakteru krajiny, který k tomu hodně přispívá. Jsou zde hory se zasněženými vrcholky, dále kopcovité a zalesněné části až po poněkud suší oblasti, kde se ani trávě moc nedaří. Monotónnost krajiny zde vůbec nehrozí, takže jde o vyloženě „kochací" přídavek, kde se budete neustále rozhlížet po okolí a obdivovat detailní a nádherné prostředí včetně legendárního Yellowstonského národního parku.

Ani tentokrát nechybí speciální herní událost „Cruising Wyoming", která nabádá hráče k projetí celé mapy a plnění externích zakázek (min. délka trasy 100 mil). Za doručení těchto zakázek do všech nových měst posléze získáte odměnu v podobě zeleného skinu s bizony na svůj tahač a přívěšek bizona do kabiny.

Začátkem září jsme se mimo jiné ještě dočkali i nového přírůstku do vozového parku. Pro všechny hráče (bez ohledu kolik DLC vlastníte) je tak nyní dostupný tahač International LT, který potěší hlavně příznivce modernějších vozů. Já zůstávám věrný starším klasikám typu Peterbilt 389 nebo Kenworth w900. Kdyby se vývojáři rozhodli v budoucnu přidat více podobných legend, určitě bych se nezlobil.

Watch on YouTube

Příště už vzhůru do Texasu, který provází doposud největší očekávání, ale zřejmě si počkáme až do začátku roku 2022.

Nejnovější hry testujeme na výkonném počítači LYNX Grunex Super Gamer 2020.

Read this next