If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Středověký pixel-artový simulátor od českého studia je na Early Access

Lords and Villeins + plán updatů.

Titul vyvíjený domácím studiem Honestly Games (založil Čech Martin Roch) a vydávaný společností 1C Entertainment vítá nové šlechtice v Early Access verzi dostupné od konce září na Steamu, GOG, Epic Games Store a dalších digitálních obchodech.

Hra Lords and Villeins stojí 20 eur se zahajovací slevou patnáct procent. Podporuje český i anglický jazyk, hratelnost je podobná RimWorld.

Překlopení do finální verze se očekává v roce 2022, do té doby se počítá s aktualizacemi dle harmonogramu níže.

Cover image for YouTube videoLords and Villeins - Early Access Launch Trailer

Lords and Villeins je herní zážitek inspirovaný středověkou historií zachycujicí různé druhy nevolnického hospodaření, daňovou hierarchii, různá roční období s vlastním soundtrackem inspirovaným daným obdobím a stejné přirodní hrozby, kterým muselo feudální panstvo ve středověku čelit.

Early Access verze obsahuje většinu hlavních herních mechanik, množství nevolnických zón k vytvoření produkčních řetězců pro výrobu více než 90ti různých zdrojů od jídla a zboží, až po stavební materiály a vybavení. Zároveň obsahuje širokou paletu úprav vládnoucí rodiny, včetně tělesných rysů, sexuální orientace, množství dětí a mnoho dalších. Spousta nových prvků a vylepšení jsou již v produkci.

Vybudujte vzkvétajicí středověkou osadu s narůstající populací vesničanů, kteří v ní budou žít a pracovat. Ovlivněte každodenní život svých poddaných, zatímco budují rodiny, ze kterých vzniknou celé rody, specializujicí se v ruzných profesích jako jsou řezníci, krejčí, kováři, pekaři a další. Každá rodina má velmi propracovaný systém umělé intelligence, která simuluje životy v každé domácnosti a vytváří prosperujicí obec, vedenou hrabaty a hraběnkami z šlechtické rodiny.

Vytvořte harmonii mezi šlechtou a vazaly. Nalezněte kompromis při vyjednávání se skupinami vašich stoupenců. Starejte se o jejich potřeby, vybírejte daně a vycvičte armádu která udrží ve vaší říši pořádek. Když je o nevolníky postaráno, mohou hrabata a hraběnky zaměřit svoje poddané na zkrocení, nakrmení a opečovávaní čtyř druhů domestikovatelných zvířat.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author

Redakce

Contributor

Comments