If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oficiálně: God of War PC je realitou

Právě se stalo - detaily, obrázky, trailer, termín.

Citujeme email od domácí pobočky Sony:

"Před pár minutami jsme oznámili a odstartovali předprodej PC verze fanoušky milované a kritiky opěvované hry God of War, která se pyšní titulem Hra roku 2018.

Počítačoví hráči si tak mohou v kalendářích poznamenat datum 14. ledna 2022, kdy PC verze God of War vyjde v online obchodech Steam a Epic Game Store."

Cover image for YouTube videoGod of War – Announce Trailer | PC

Naplnily se tedy spekulace ze září, jen mnohem dříve, než se doufalo. A Sony tak kopíruje postup, jaký se ji osvědčil u Horizon: Forbidden West, že vydala port jedničky pro počítače, aby tak zvýšila povědomí o značce a rozšířila fanouškovskou základnu před příchodem pokračování, podobně jako zde u PS5/PS4 exkluzivity God of War: Ragnarok (2022).

Původního God of War na PS4 se k srpnu prodalo necelých 20 milionu kusů a výrobce by nyní rád, aby se zužitkoval větší výkon hardwaru v PC a nabídla se lidem dechberoucí a báječně šlapající konverze.

Slíbena je možnost 4K rozlišení, neodemčený framerate, podpora 21:9 monitorů a že nenarazíte na jediné načítání. Také si přizpůsobíte klávesy pro ovládání či využijete myš, ale PC verze půjde hrát i na DualShock či DualSense. Částečné HW nároky jsou tady.

Mezi jiné vychytávky patří stíny ve vyšším rozlišení, hezčí odrazy a uvedení efektu ambient occlusion s GTAO a SSDO. Na grafických kartách od Nvidia tu bude zase DLSS (Deep Learning Super Sampling) i Reflex pro lepší odezvy všeho během bojů. Součástí digitální verze budou i bonusy popsané na PS Blogu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

God of War

PS4, PS2, PC

God of War Ragnarok

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments