Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaostáváme s vlajkovými exkluzivitami za Sony, uznal šéf xboxových studií

Proč nemají své Uncharted či Horizon?

Člověk by čekal, že když má Microsoft pro nejbližší měsíce v rukávu takové trumfy, jakými jsou Forza Horizon 5 či Halo Infinite, bude silný v kramflecích.

Ovšem ne tak Matt Booty, šéf Xbox Game Studios, který pohovořil v podcastu Kinda Funny a prohlásil tam něco, co se moc nečekalo.

Pochválil tam Sony za to, čeho byla schopna dosáhnout s nabídkou exkluzivit pro PlayStation. Prý doufá, že jednoho dne svého konkurenta dokáží napodobit a dodat nám stejné blockbustery i na Xboxu:

"Klobouk dolu před Sony, za jejich systém studií i vedoucí osobnosti, vše jim klape fantasticky. Nelze pochybovat o kvalitě her, které poslední dobou vypustili, ani o těch, které momentálně dokončují".

Booty uznal, že se Sony nejsou schopni soupeřit v měřítku 1:1, co se týče největších exkluzivit.

Prý existuje určitá kategorie her, která vyvolává všeobecné nadšení a očekávání, načež se stanou vlajkovými tituly dané platformy. Je to hra, pro kterou sedí definice, že ji může hrát prakticky každý, i se odehrává v obrovském herním světě.

Dle bosse xboxových studií jsou takové exkluzivity velmi důležité. Konkrétně má na mysli Uncharted či Horizon: Zero Dawn, aneb hry, ve kterých se lidé chtějí ztratit, mají vysokou produkční hodnoty, skvěle vykreslené postavy i univerzální témata.

"To je něco, po čem dlouho prahneme. Nemyslím si, že u nás na Xboxu něco takového bohužel nemáme. Musíme se ptát, co je naším Uncharted, co je naším Horizon".

Read this next