Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gratulace k Forza Horizon 5 od bývalého šéfa Sony

+ nový režim pro znakovou řeč.

Zatímco na poli akcí a příběhovek dominuje Sony, žánr závodů je oblastí, kde se to na PlayStation nějak zaseklo, když Gran Turismo 7 sklouzlo do března příštího roku.

Proto nyní všichni majitelé PlayStation ohromně závidí hráčům na PC a Xboxu, že se mohou vypravite do Mexika v parádní novince Forza Horizon 5 - recenze. Na Metacritic má momentální průměrné hodnocení 91 procent, což je nejvyšší pro kterýkoli titul z letošního roku.

Situace si samozřejmě všiml i Shuhei Yoshida, v letech 2008 až 2019 ředitel celosvětových studií Sony, veterán herní branže a nynější vedoucí divize pro podporu externích talentovaných tvůrců.

"Gratuluji Microsoftu k vydání Forza Horizon 5, virtuální Mexiko ve hře si rád užiji," napsal na Twitteru pod příspěvek xboxového bosse Phila Spencera, který mu poděkoval a popřál příjemnou zábavu.

Tvůrci hry se jinak snaží prorazit i ve funkcích, které zatím rozhodně nejsou standardem.

Někdy později po vydání se má objevit patch, který do cutscén ve Forza Horizon 5 přidá překladače do znakové řeči (americké i britské).

Pravda, hluší hráči sice mohou zapnout titulky, ale ty jsou na ně často moc rychlé a nestíhají se s nimi orientovat v příběhu, takže toto pro ně bude mnohem pohodlnější a zpřístupní to titul ještě širšímu publiku. Určitě sympatické gesto:

Watch on YouTube

Read this next