Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Petice za lepší UbiSoft zůstala po 100 dnech nevyslyšena, takže přichází další

Co signatáři požadují?

Přední francouzský vydavatel onemocněl stejnou chorobou, jakou už dlouhá léta trpí třeba Electronic Arts či naposledy Activision Blizzard. Všímají si toho samozřejmě také akcionáři, tudíž hodnota firmy i kvůli tomu klesá, nejen po vlažnějším přijetí Far Cry 6 a bez vyhlídky nějakého jasného hitu na obzoru pro nejbližších dvanáct měsíců.

Nyní se znovu ozvala aktivistická skupina požadující razantní změny v UbiSoftu, i v reakci na kauzy se sexuálním či jiným obtěžováním kolegů.

Naštvalo ji, že uplynulo 100 dnů od založení minulé petice s otevřeným dopisem za lepší UbiSoft a žádný z jejich požadavků bohužel dosud nebyl splněn.

Otevřeli proto na GoogleForms další obdobnou petici a doufají ve splnění aspoň některého z cílů. Dá se tam vybrat, zda podepisujete jako běžný hráč, streamer, fanoušek firmy, bývalý či současný zaměstnanec, vývojář v jiném studiu či nehráč.

Klíčovými požadavky autorů petice a signatářů jsou:

1. Zastavit povyšování a přesunování všem dobře známých problémových osob ze studia do studia v rámci firmy bez jakýchkoli následků pro dotyčné.

2. Chtějí mít slovo s váhou při jednáních, aby aspoň trochu ovlivnili budoucí směřování UbiSoftu.

3. Aby se UbiSoft přidal k nějaké iniciativě napříč herní branží, jak se nastaví pravidla, aby se vypořádalo s provinilci a stal se z toho nový standard.

4. Aby všechny tyto aktivity zahrnuly i běžné zaměstnance v nemanažerských pozicích, případně zástupce odborů.

Read this next