Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Remastery GTA trilogie se na PC nedají hrát ani koupit a výpadek trvá podezřele dlouho

Nešlapou ani jiné hry Rockstaru.

Dalo by se mluvit o hamižnosti výrobce, který se nechce s nikým jiným dělit o tržby, když vše nabízí pouze ze svého obchodu a svých serverů, i nedávno odstranil všechny předešlé verze her ze Steamu apod., aby nedocházelo k záměnám, nemluvě o umělém pozdržení krabicovek o měsíc na prosinec.

Stejně tak ale není sporu o tom, že zájem o včera vydané předělávky legend musí být naprosto enormní, tudíž by to shodilo servery asi prakticky kohokoli.

Divné je ovšem chování Rockstaru okolo digitálních PC verzí Grand Theft Auto Trilogy: Definitive Edition. Beze slova vysvětlení totiž o PC verzi zmizely veškeré zmínky z oficiálního webu, zatímco aplikace Rockstar Launcher byla dlouhé desítky hodin nedostupná.

Ti, kteří si kompilaci tří remasterovaných her na počítače byli schopni koupit dříve, hlásí, že je nemohou spustit. Ačkoli existuje cesta pokusit se o hraní v offline režimu Rockstar Launcheru, pokud se poštěstí.

Nedostupné ovšem stále zůstávají jiné starší tituly Rockstaru na té samé platformě, jako GTA Online či Red Dead Online. Nezahrajete si momentálně ani Red Dead Redemption 2 na PC.

Mimo provoz je nyní účet zákaznické podpory Rockstaru, patrně kvůli přehlcení od naštvaných hráčů. Nikomu neodpovídá, ačkoli jinak bývají reakce docela rychlé.

Jediné oficiální vyjádření po dlouhých 18 hodinách odstávky zní takto: "Děkujeme za vaši trpělivost a pochopení, zatímco pracujeme na obnovení provozu služeb a serverů Rockstar Launcheru a podporovaných titulů".

Zaznívají hlasy, že se asi muselo stát něco zásadního, když vše trvá tak dlouho, když není znám ani odhad, kdy by mohly být všechny hry opět funkční. Lidé, kteří si remastery koupili za nemalou částku 60 eur, by rádi věděli, co se děje a kdy opět budou moci normálně hrát. Nějaká velká havárie serverů? Totální přetížení? Brutální DDoS útoky...?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments