Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odbyt slabšího Xbox Series S prý předehnal Series X na řadě velkých trhů

Tvrdí to studie.

Je to rozhodně zajímavé, už jen kvůli opačné situaci než u PlayStation 5, kde je obvyklý poměr tradičního modelu s Blu-Ray mechanikou oproti tomu digitálnímu zhruba 80:20.

Kdežto u konzolí z rodiny Xbox Series dochází k dopředu nepředvídatelnému a nečekanému vývoji, tvrdí nová data z výzkumu společnosti Ampere Analytics.

Na řadě velkých trhů prý odbyt Xbox Series S předhonil prodeje více výkonné verze Xbox Series X.

"Díky tomu, že slabší Series S nepotřebuje tak moderní součástky a vnitřnosti jako Series X, je to pro Microsoft šikovná zbraň, jak čelit problémům se zásobováním a nedostatkem komponentů," píše se tam.

Ba co víc, vysoké prodeje modelu Series S pak pomáhají tomu, že výrazně vzrostly prodeje digitálních verzí her, když se to porovná s těmi samými multiplatformními hrami v digitálních verzích pro hůře sehnatelnou PlayStation 5.

Ampere Analytics odhadují, že k září 2021 se mohlo celkově prodat konzolí z rodiny Xbox Series zhruba 6,7 milionu kusů, zatímco obou modelů PS5 necelých 13 milionů. Jinými slovy, pokud to je pravda, PlayStation 5 by byla dvakrát žádanější a úspěšnější než Xbox Series.

Ovšem ani jeden z nich nemůže soupeřit s tři roky dostupnou konkurenční konzolí Nintendo Switch, která je celoživotně už na 90 milionech kusů.

Read this next