If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Proč se nerealizuje nový návrh Star Wars Battlefront 3

Insider vypovídá.

Projekty jako akční adventura od Quantic Dream, remake Star Wars The Old Republic, hra z otevřeného světa od UbiSoftu či pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order dostaly zelenou, ne ovšem nástupce multiplayerové akce od tvůrců Battlefieldu, nástupce titulu z 2017.

Studio DICE mělo nedávno údajně přijít s novým návrhem Star Wars: Battlefront 3, ale tento plán byl bohužel zamítnutý ze strany Electronic Arts.

Důvodem jsou prý vysoké licenční poplatky za použití práv na Hvězdné války.

Uvedl to na svém Twitteru osvědčený insider Tom Henderson, který se "proslavil" později potvrzenými úniky o Battlefield 2042.

"Bylo by totiž potřeba prodat o 20 procent více kusů, aby to vyneslo ty samé peníze," cituje nejmenovanného vývojáře, který měl s nástřelem co dočinění.

Švédsko studio možná i kvůli tomu před časem opustilo několik klíčových tvůrců, například kreativní ředitel Battlefront 2 (Dennis Bränvall), designér jádra hratelnosti (Christian Johannesé) či hlavní designér postav (Guillaume Mroz).

Má se za to, že DICE se po nerealizaci Battlefront 3 vrhnou na další díl Battlefieldu, který by snad mohl dorazit už za dva roky, na Vánoce 2023. Krom toho mají kutit dva projekty ze světa Star Wars pro EA, které dle insidera mají být příběhové a singleplayerové.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Star Wars Battlefront II

PS2, Xbox, PSP, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments