Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA se brání, Battlefield 2042 má dvakrát více hráčů než Battlefield 5

Reakce na kritiku a odchod šéfdesignéra.

Nedá se zbavit pocitu, že to je částečně reakce na ty všudepřítomné články o desítkách tisíc negativních uživatelských recenzích z před pár dny.

EA logicky dělají vše pro to, aby zbavili Battlefield 2042 nálepky zpackaného pokračování. Na homepage sepsali blog ohlížející se za startem.

Píší tam, že BF2042 má pouhých pár dnů po vydání "miliony hráčů", do čehož se nepochybně počítají i ti, kteří si ho vyzkoušeli po dobu deseti hodin díky službám EA PLAY a Game Pass Ultimate, takže to není úplně směrodatný údaj.

Důležitější je jiný výrok EA, že hru hraje téměř dvakrát více lidí, než kolik hrálo ve stejnou dobu předešlý díl Battlefield 5 z roku 2018.

Ten pro srovnání hlásil 7,3 prodaných kusů za úvodní dva měsíce, což bylo méně, než výrobce předpokládal, ale dlouhá životnost a zásobování obsahem po řadu let jistě vše napravilo.

Watch on YouTube

Tvůrci dále slíbili, že budou Battlefield 2042 vylepšovat a zdokonalovat po několik let, čímž nemyslí jen příliv dodatečného obsahu, ale i nové funkce, kolem nichž se zatím nejvíce točí kritika:

"Chceme vás ujistit, že pečlivě zvažujeme každé vaše přání, co se týče návratu oblíbených funkcí z dřívějška, jako je například výsledná obrazovka po skončení zápasu, serverový browser či hlasová komunikace. Dáme vám vědět, až vám k nim budeme moci říct více, i jakou máme v tomto směru dlouhodobou vizi".

Také tam je dlouhý výčet oprav a změn v příštích dvou aktualizacích, které dorazí na přelomu listopadu a prosince. Další patch má být venku do Vánoc a první sezóna DLC odstartuje začátkem 2022.

VGC mezitím hlásí, že studio DICE opustil Fawzi Mesmar, hlavní designér sérií Battlefield a Star Wars Battlefront, dohlížející na více než osmdesát lidí (kreativní ředitelé, designéři aj.). Ovšem nesouvisí to s ohlasy na BF2042, nýbrž prý dostal již dříve neodolatelnou pracovní nabídku, kterou se rozhodl využít.

Insider Tom Henderson zaměřený na tuto značku zase tvrdí, že v DICE proběhne akce "škatulata, hýbejte se", když nabere spoustu nových lidí, s čímž souvisí i řada odchodů ze stávajícího studia.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 2042

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments