Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

UbiSoft: Pokud si budete stěžovat na nefunkční Splinter Cell Blacklist, zablokujeme vás

UPDATE.

UPDATE 26.11. - zmíněný příspěvek byl odstraněn a zástupce UbiSoftu poté řekl Kotaku, že to na něj někdo narafičil, když údajně šlo o falešný profil, resp. podvržený příspěvek. Ale je to celé podezřelé, jelikož vlákno bylo vypíchnuté nahoru a byly u něj zakázány komentáře, což mohou vždy udělat pouze administrátoři, nikoli nové uživatelské účty. Spíš se zdá, že svedením všeho na hackera se z toho pouze snaží vybruslit se ctí, když moc jiných řešení na nápravu neměl.

Původní zpráva 25.11. 03:00 - Ne že by o něco šlo, přeci jen to je stará hra z roku 2013 pro už nepodporované konzole (PS3, X360), kterou už dnes hraje vyloženě málokdo. Dá se proto docela snadno pochopit, že už nemá prioritu, byť byla před týdnem rozdávána zdarma. Ale opět to dokazuje, že by asi někdo měl pořádně dohlédnout na komunikaci francouzského výrobce navenek...

Vše se děje nedlouho po jiných podobných kauzách: Není naše chyba, že software na vašem PC narušuje naše hry, UbiSoft rozesílá posměšné emaily za to, že jste přestali hrát Far Cry 6 a Petice za lepší UbiSoft zůstala po 100 dnech nevyslyšena, takže přichází další.

Tentokrát se "vyznamenala" Tara Reichley, dokonce přímo šéfka oddělení UbiSoftu pro vztahy se zákazníky. Do oficiálních diskusních fór reagovala na hlášení od kolegů ze zákaznické podpory ohledně problémů s napojením na servery při pokusech o multiplayerové či kooperativní funkce Splinter Cell Blacklist.

"Jsme si potíží vědomi, nicméně vzhledem ke stáří zmíněné hry a relativně neaktivní hráčské základně se náš tým rozhodl nevěnovat na řešení této věci žádné další prostředky. My jako zákaznická podpora nemáme na toto rozhodnutí žádný vliv, ale zabývání se tím by nás pouze zdržovalo od jiných, důležitějších od ostatních, nevinných zákazníků při řešení jiných potíží."

Watch on YouTube

Šéfka vztahů se zákazníky proto požádala uživatele fór, aby se vyvarovali jakýchkoli dalších příspěvků na toto téma. Mají prý hrát v offline režimu, který šlape v pořádku.

Pokud někdo z majitelů Splinter Cell Blacklist nahlásí, že MP a co-op nefungují, bude za to "odměněn" sedmidenním banem. To znamená nejen zákaz psaní dalších komentářů, ale také nemožnost koupit si cokoli z obchodu UbiSoftu, nemožnost přihlásit se na svůj UbiSoft účet či nemožnost hrát jakékoli jiné tituly přes klienta UbiSoft Connect, což nám připadá jako neúměrně tvrdý postih.

Když by ani to nestačilo a prohřešky by pokračovaly, následoval by prý permanentní ban. Ten přijde i za to, pokud bude někdo úmyslně používat staré verze klienta a launcheru UbiSoftu, aby ban obešel, bude to bráno jako nabourání se do bezpečnosti systému.

Celá tato kauza opět poukazuje na častý problém, kdy jsou staré hry prošpikované online funkcemi, které ale po čase nemusejí fungovat, což postihuje platící zákazníky. Přitom Splinter Cell Blacklist se stále běžně prodává i na Steamu (za pouhých pár stovek), takže by to asi chtělo nefunkčnost nějak vyřešit, nebo aspoň varovat další kupující. Rozhodně ne takto vyhrožovat těm, kteří si titul standardně zakoupili, že jim po reportu něčeho na podporu přestane šlapat celý uživatelský účet a knihovna všech her od UbiSoftu.

Read this next