Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zdá se, že Uncharted: Legacy of Thieves asi bez mulťáku

+ spekulace o pětce pro PS5.

Sbírku dvou remasterů pro PC a PS5 už proklepli v Koreji, Austrálii a nově i v USA. Vše tedy nasvědčuje tomu, že v únoru či březnu dojde k vydání, byť přesné datum od Sony zatím neznáme.

S nálezem Uncharted: Legacy of Thieves Collection (oznámení) v databázi ratingové organizace ESRB se ale pojí i jedna znepokojující, byť docela logická novinka.

Uvádí se tam, že hra na nových platformách neobsahuje žádné interaktivní prvky. Tím se ve zdejší terminologii obvykle rozumí multiplayer a možnost mít nějaké interakce s jinými živými hráči.

Oproti tomu originální verze obou her pro PS4 v té samé databázi mají tuto položku aktivní. Z toho víceméně vyplývá, že v nových konverzích zřejmě bude chybět jakýkoli multiplayer, tzn. že budou jen o singleplayeru. Původní verze Uncharted 4 zaznamenala v MP přes 13 milionů hráčů.

Insider FoxyGames souběžně s tím napsal na svůj Twitter, že sérii Uncharted se stále dobře daří a že pátý díl je momentálně ve vývoji pro PlayStation 5.

Už dříve se spekulovalo, že o pokračování se postará tým v San Diegu, ale ten byl údajně zavřen a vše měli převzít samotní Naughty Dog. Ti jsou ovšem momentálně dost vytížení kvůli ještě neohlášenému remaku prvního dílu The Last of Us, multiplayerovém rozšíření dvojky a nějaké nové značce.

Read this next