Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Bude Cyberpunk 2077 brzy na Xbox Game Pass a proč přesně odložili nextgen verzi i u Zaklínač 3?

+ jaké jsou aktuální plány s mulťákem?

O velkých odkladech obou nextgen konverzí víme od října a dobrou novou zprávou k nim je, že tehdejší termíny stále platí, čili Cyberpunk 2077 pro PS5 a Xbox Series v 1. čtvrtletí 2022 a Zaklínač 3 pro tyto platformy ve 2. čtvrtletí 2022.

CD Projekt Red nyní na fiskální konferenci blíže vysvětlil, proč vlastně k těmto skluzům z Vánoc došlo a jaká je s nimi momentální situace.

"Cyberpunk 2077 pro nextgen je nyní ve fázi testování a musíme si být jisti, že je ve velmi dobré kondici, což vyžaduje značené úsilí, vzhledem k updatům grafiky a sadě systémových vylepšení. Ty nejsou revolucí, ale mají interakce s ostatními herními systémy, takže to chce prověřit, že se spolu neperou, což potřebovalo více času na testoávní".

U portů Zaklínače 3 je prý situace jiná. Jelikož je vyvíjí Saber Interactive a jelikož jde o 7 let starou hru, od té doby technologie rapidně pokročily a objevila se nová řešení, která v originálu chyběla, třeba raytracing. Toto tedy bude čistě technický upgrade (vedle malých DLC), který bude aplikován na docela starou hru, což rovněž vyžaduje více času.

CEO Adam Kiciński také reagoval na dotaz, jestli se rok starý Cyberpunk 2077 v dohledné době nepřidá na službu Xbox Game Pass. Prý zvažují každou takovou obchodní příležitost, až je pro ni ta vhodná doba, což u této hry však ještě nenastalo. Musejí vždy zvážit přínosy a zápory, srovnat je s prodeji hry a čerpat z dalších dat. V případě Cyberpunk 2077 je zkrátka na příchod na tuto službu ještě moc brzy.

Polské studio, které expandovalo tým, dále začalo průzkumné práce na nějakých nových projektech, paralelně s DLC pro Cyberpunk 2077, na němž se stále dělá.

Co se týče předešlých záměrů s přidáním multiplayeru, tento plán prý stále platí, i pro sérii Zaklínač (nebylo řečeno, která dostane online prvky jako první), ale stane se tak postupně, aby se dalo naučit z chyb, a až někdy v budoucnu.

Read this next