Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nové předplatné Sony s označením Spartacus má být spuštěno na jaře

Co asi nabídne která úroveň služby?

Chce-li Sony nadále zůstat lídrem na herním trhu, je očividné, že musí "nějak" zareagovat na úspěšný model Xbox Game Pass, kam přibývá čím dál více velkých her a čím dál dříve po premiéře nebo hned s ní.

Nyní Bloomberg oživil déle se šířící spekulace, když z vlastního zdroje ověřil, že na nich něco je.

Sony prý plánuje vlastní novou službu herního předplatného, která má pracovní označení Spartacus. Spuštěna má být na jaře 2022 jak pro majitele PlayStation 5, tak pro PlayStation 4.

Zřejmě to bude několikaúrovňový model služby, který vám přinese různé benefity v závislosti na tom, jakou úroveň si zvolíte.

Vedle toho, že se zde sloučí stávající služby PlayStation Plus a PlayStation NOW, to prý bude fungovat nějak takto:

Nejlevnější 1. úroveň - dostanete to samé, co dnes získávají hráči na PS Plus, čili plné hry zdarma každý měsíc, možnost hrát multiplayer na konzoli atd.

Střední úroveň předplatného - přístup k vybraným PS4 a PS5 plným hrám.

Nejvyšší, nejdražší úroveň služby - navíc ještě přístup ke knihovně klasických her, z generace PS1, PS2, PS3 a dokonce i PSP, což bude nějaká emulace fungující na bázi cloudu, do nějž prý Sony masivně investuje.

Dle Bloombergu, který viděl nějaké interní dokumenty, zůstane aktivní značka PS Plus, ale té jiné, méně populární (PS NOW) se hodlá zbavit. Sony odmítla tyto zvěsti jakkoli komentovat.

Read this next