Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Antarktida za 60. let má být dějištěm BioShock 4

Věrohodnější únik.

Patrně se nemohli dívat, jaké výmysly se šíří v minulých zvěstech z konce listopadu, a přišel se zcela odlišnými informacemi o čtvrtém dílu BioShocku.

Věrohodnější jsou díky tomu, že vedle novináře jménem Colin Moriarty, který je sdílel ve svém placeném videu na Patreonu, zaslechli to samé kolegové z VGC, takže na tom něco bude.

Hra s pracovním označením Parkside (název se určitě změní) se má odehrávat ve fiktivním městě Borealis na Antarktidě během 60. let minulého století.

Příběh má být svázán s předešlými díly BioShocku, s čímž souvisí i fakt, že na čtyřce dělá designér jedničky a Infinite (Jonathan Pelling i z 2K Australia) a kreativním ředitelem je Hoagy de la Plante, který se tehdy podílel na designu levelů, prostředí, grafice a programování.

Dílo od studia Cloud Chamber má údajně vyjít už v roce 2022.

"Co jsem se dozvěděl, hra je zatím velmi tajná a tvůrci vyvíjí maximální úsilí, aby vše uchopili správně. Naplno si uvědomují, že budou přímo srovnáváni s tím, co vytvořil designér předchůdců Ken Levine, jehož příští (vtahující sci-fi RPG) projekt vydávají též Take 2, což je o důvod více, proč si dát záležet," tvrdí novinář.

Inzeráty z letošního roku signalizovaly, že by mohlo jít o otevřený svět s důrazem na vyprávění a postavy, které mají silnou osobnost, leč na oficiální ohlášení stále čekáme.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

BioShock: The Collection

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments