Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fanoušek předělal Zeldu do Unreal Engine 5 a rané video z ICO k 20. výročí

Vesnice dost prokoukla!

Něco pro milovníky Zeldy a příznivce moderních technologií. Položili jste si někdy otázku, jak by asi tak vypadala vesnice Kakariko z Nintendo klasiky Zelda Ocarina of Time na Unreal Engine 5, za využití DLSS, Nanite, globální iluminace Lumen a ve 4K rozlišení?

Jeden talentovaný fanoušek, který na této hře vyrostl, se přesně o to pokusil, i v rámci své snahy o zlepšení se coby grafik. Výsledek jeho práce, která převedla ikonu do nextgen podoby, je úžasný - podívejte se sami.

A ti ostatní? Z videa níže mohou získat jakousi představu, jak by mohlo na Unreal 5 vypadat třeba příští Fable s podobným prostředím, jako je toto inspirované starodávným Japonskem.

Watch on YouTube

Pro opravdové pamětníky je určeno i jiné video. Tvůrci další klasiky ICO z éry PlayStation 2 se k příležitosti 20. narozenin podělili o vzácné video z rané vývojové verze hry.

Má pocházet z roku 1998, kdy se tehdy pokoušeli o vysvětlení své vize ostatním členům návrhářského týmu tímto mixem renderovaného filmečku a materiálu pořízeného ještě na první PlayStation, pro nějž hra nakonec nevyšla.

Záběry jsou neupravené, obsahují různé šumy a chyby z debugové verze.

Watch on YouTube

Read this next