If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Splinter Cell má být příště otevřeným světem

Nová spekulace.

Další den, další zvěsti od insidera jménem Tom Henderson, který je v branži považován za velmi spolehlivého. Patrně jde o nějakého zkušeného herního redaktora, který jen nechce odhalit své reálné jméno, aby se nedostal do potíží.

Tentokrát (krátce po DLC pro Assassins Creed Valhalla) přišel se šuškandou o tom, jaký zhruba má být příští díl série stealth akcí od UbiSoftu, kterou jsme neviděli od posledního Blacklistu v roce 2013 ještě pro PS3 (viz nedávná kauza Pokud si budete stěžovat na nefunkční Splinter Cell Blacklist, zablokujeme vás).

Insider tvrdí, že pokračování Splinter Cell je nyní v rané fázi vývoje a že je momentálně uchopeno jako takový specifický druh otevřeného světa.

"Představte si takovou více stealth verzi Assasins Creed. Nebo něco, jakým způsobem zpracovalo otevřený svět současné Halo Infinite," uvedl.

Nepůjde o něco revolučního, stačí si vzpomenout třeba na sandboxové levely v Hitmanovi či Metal Gear Solid 5. Otázkou je, jestli tento styl bude sedět právě Samu Fisherovi.

Francouzský výrobce se v minulosti o reboot značky Splinter Cell pokoušel už mnohokrát, ale tyto projekty byly pokaždé odpískány, protože prý nebyly životaschopné v tuhé konkurenci.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Splinter Cell: Blacklist

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments